Nogometaši Rudara počinju s pripremama za novu sezonu

Kreirano . objavljeno u kategoriji Lokalne vijesti

nk rudar, radio labin

U očekivanju Komisije Hrvatskog nogometnog saveza, koja bi ovaj tjedan trebala riješiti dvojbu tko će u nadolazećoj sezoni u Treću Hrvatsku nogometnu ligu  Zapad, Pazinka ili Rudar, danas će s pripremama za novu sezonu krenuti nogometaši Rudara. U odnosu na lani neće biti Almira Mehića koji je pristupio županijskom ligašu Potpićnu, pričuvnog vratara Valnera Radočaja koji će najvjerojatnije u Rabac te Antonia Stepčića koji se nije uspio dogovoriti s čelnicima oko svog statusa, pa će kao slobodan igrač potražiti angažman u nekoj drugoj sredini.

Za sad su četiri nova lica u Zelenicama. Iz Potpićna se vratio mlađahni Haris Alić, a iz porečkog Jadrana, bivši talentirani junior Istre 1961, Azur Makić koji bi svakako trebao biti dostojna zamjena za Almira Mehića. Vratarski tercet upotpuniti će također bivši junior Istre 1961 Armin Tvrtković, lani vratar trećeligaša Samobora. Zajedno s Radočajem na rabačku Mestallu će Igor Munjas, a na njegovo mjesto u Zelenicama talentirani kadet Arian Načinović. Listu pojačanja zaključuje izlazni junior Rijeke, Labinjan Erik Šurković. Ovim nije zaključena lista dolazaka, jer ako Labinjani izbore trećeligaški status najavljuju najmanje još jedno zvučno ime.

Nova momčad će najvjerojatnije biti definirana i predstavljena 24. srpnja. Svakako se, kao velika pojačanja – u odnosu na proljetni dio sezone, mora smatrati povratak trojice standardnih, Edisa Kurtića, Roberta Černjula i Antona Bilića. Sve u svemu Labinjani u novu sezonu, za sad, ulaze sa 21 nogometašem. Trenirat će se u večernjem terminu u 20:30 i jutarnjem u 9:00 sati. Treneru Čupiću pomagat će, kao i lani, Nedjeljko Josipović i kondicijski trener Ervin Kiršić, a od ove sezone i Dario Milevoj koji će, uz juniore, biti zadužen za jutarnje treninge i individualni rad.

S vratarima će i dalje raditi Dean Načinović,  Tina Martinčić ostaje fizioterapeutica, Josip Radeljak liječnik, a Dorijan Licul – Miš ekonom. Rudar će sve kontrolne utakmice igrati na svom stadionu od 20:30 sati. Prvi suparnik su juniori Istre 1961 koji gostuju u subotu, 29. srpnja. Tri dana kasnije, u srijedu 2. kolovoza, u Zelenice stiže trećeligaš Opatija, a u subotu 5. kolovoza županijski prvoligaš iz Buja. Srijeda 9. kolovoza rezervirana je za Rovinježe, a subota 12. kolovoza novog četveroligaša, pulske „brodograditelje“. Vidno ojačani Potpićan testirati će svoju, i snagu „kovara“ u srijedu 19. kolovoza, da bi serija kontrolnih utakmica bila okončana tri dana kasnije, sad već tradicionalnom „generalkom“ protiv Opatije.

 

 

logo

91.0 | 93.2 | 95.0 | 99.7 MHz

Rudarska 3b // 52220 Labin