♫ Vodovod obilježio 80. obljetnicu

Kreirano . objavljeno u kategoriji Lokalne vijesti

vodovod labin, radio labin

Prigodnom svečanošću labinski Vodovod danas je obilježio 80. obljetnicu postojanja. Sve ja započelo, rekao je danas na svečanosti direktor Dino Škopac, u ljeto 1937. godine, kada je između lipnja i kolovoza pušten u rad labinski vodovod. Vodovod Labin danas je moderna tvrtka koja zapošljava 72 radnika koji skrbe o sustavu vodoopskrbe, a koji obuhvaća više od 460 kilometara vodovodne mreže, 30 vodosprema, 18 prekidnih komora, osam crpnih stanica i 11 hidrostanica. Može isporučiti 548 litara vode u sekundi, pa Labin može, ustvrdio je Škopac, spokojno planirati razvoj u idućih 50 godina.

Istaknuo je i kako je 99,1 posto stanovništva pokriveno vodoopskrbom, te da godišnje Vodovod isporuči 1.650.00 metara kubnih vode. Naši najznačajniji projekti su, istaknuo je direktor Vodovoda Dino Škopac: (ton – Dino Škopac). A ciljevi: (ton – Dino Škopac 1). Na prigodnoj je svečanosti govorio o labinski gradonačelnik Valter Glavičić koji je još jednom pozvao na dijalog i zajedničko rješavanje projekta odvodnje, kako bi do 2023. godine Labinština kvalitetno bila pokrivena sustavom odvodnje.

Svečanost je u ime istarskog župana pozdravio pročelnik Upravnog odjela za održivi razvoj Istarske županije Josip Zidarić, kao i zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Krešimir Nevistić , koji je istaknuo kako labinski Vodovod može biti primjer i uzor za puno Vodovoda u Hrvatskoj. Na svečanosti je prikazan je kratki film pod nazivom „80 godina Vodovoda Labin“, kojeg je realizirao Željko Hrvat, a promovirana je i monografija o 80 godina Vodovoda, autor koje je prof. Tullio Vorano. Sve je pjesmom začinila Elis Lovrić.

vodovod 80 1

vodovod 80 2  

 

 

 

logo

91.0 | 93.2 | 95.0 | 99.7 MHz

Rudarska 3b // 52220 Labin