Predstavnici Hrvatskih voda, Labina i Raše dogovaraju konačno rješenje za izgradnju odvodnje na Labinštini

Kreirano . objavljeno u kategoriji Lokalne vijesti

raški kanal, radio labin

Predstavnici Hrvatskih voda, Labina i Raše danas će na radnom sastanku dogovoriti konačno rješenje za izgradnju odvodnje na Labinštini. Prema najavi gradonačelnika Valtera Glavičića cilj sastanka s predstavnicima Hrvatskih voda je zaključiti kako će izgledati novi, dorađeni projekt koji će biti prihvatljiv svim stranama. Podsjetimo da je projekt odvodnje zapeo izlaskom Raše iz zajedničkog projekta, no zadnjih tjedana vode se intenzivni pregovori između Labina i Raše kako bi projekt vrijedan oko 300 milijuna kuna što prije započeo.

Današnji sastanak trebao bi rasvijetliti moguće načine izgradnje odvodnje, tj. trebalo bi biti prezentirano idejno rješenje koje je prihvatljivo svima. Kako je gradonačelnik najavio, sljedeći korak bio bi održavanje tematskih sjednica Vijeća Općine Raša i Grada Labina. Ukoliko vijećnici prihvate nova rješenja, nastavak puta prema rješavanju zajedničke odvodnje bio bi opet unutar strogo propisanih rokova propisanih za projekte koje financiraju fondovi Europske unije. Zajednički cilj, uz uvažavanje mišljenja svih strana, donio bi Labinštini investiciju koja nikako ne može biti u potpunosti financirana novcem lokalne zajednice.

Grad Labin posve je svjestan činjenice koliko je pitanje odvodnje bitno i koliko je bitno da se odvodnja uredi na primjeren i moderan način. Upravo zato je i sam gradonačelnik Valter Glavičić postao novi član Skupštine Vodovoda Labin, gradske tvrtke koja će nositi projekt izgradnje nove odvodnje. Gradonačelnik Glavičić želi svojim osobnim angažmanom u operativnim poslovima oko ovog projekta, pružiti potporu i pomoć kako realizacija ne bi bila upitna.

 

 

 

logo

91.0 | 93.2 | 95.0 | 99.7 MHz

Rudarska 3b // 52220 Labin