Novoimenovani ravnatelj Lučke uprave Rijeka posjetio Rašu

Kreirano . objavljeno u kategoriji Lokalne vijesti

bršica. raša, radio labin

Denis Vukorepa, ovih dana imenovani ravnatelj Lučke uprave Rijeka, koja upravlja najvećim lučkim područjem u RH, posjetio je sa svojim suradnicima Općinu Raša. Domaćin sastanka bila je općinska načelnica Glorija Paliska Bolterstein, a razgovoru je prisustvovao i predstavnik Istarske županije u Upravnom vijeću Lučke uprave Valter Poropat. Sastanak predstavlja nastavak kvalitetne suradnje između javne ustanove i Općine.

Razgovaralo se o razvoju terminala Bršica, dijela riječke luke koji je specijaliziran za prekrcaj drva i žive stoke, odnosno o projektu obnove operativnog dijela obale, a koji obuhvaća i rekonstrukciju tamošnje željezničke pruge kao važnog prometnog pravca. Za terminal Bršica iz fonda EU odobrena su bespovratna sredstva u iznosu od 3,1 milijun eura.

Tema susreta bio je i razvoj luke Trget. Na inicijativu raške načelnice razgovaralo se i o rješavanju imovinskopravnih pitanja stambenih zgrada u lučkom području u Štalijama, pri čemu je prvi čovjek Lučke uprave dao podršku rješavanju problema na korist stanara, Općine i javne ustanove.

 

 

 

 

logo

91.0 | 93.2 | 95.0 | 99.7 MHz

Rudarska 3b // 52220 Labin