Rabac Open Air privukao više od 26 tisuća posjetitelja

Kreirano . objavljeno u kategoriji Lokalne vijesti

Prvo izdanje Rabac Open Air festivala svojim je raznovrsnim programom u 84 dana trajanja privuklo više od 26 tisuća posjetitelja. U bogatom programu s čak 50 događanja na 14 rabačkih lokacija podjednako je uživalo lokalno stanovništvo Labinštine kao i brojni gosti. Festival je na ulice i u parkove Rapca te ugostiteljske objekte doveo 183 izvođača koji su svojim nastupima oživili destinaciju i obogatili turističku ponudu. Tako su tijekom cijeloga ljeta brojni posjetitelji imali priliku uživati u svirkama uživo, kazališnim predstavama, zabavno edukativnim događanjima za najmlađe, uličnim performansima i filmskim projekcijama pod zvijezdama.

Rabac Open Air započeo je svečanim otvorenjem dvaju luksuznih ljetovališta Valamar Girandella Resorta 4*/5* i Family Life Bellevue Resorta 4* čijim se otvaranjem Rabac repozicionira kao vodeća odmorišna destinacija visoke kategorije. Ovaj dugotrajni i sadržajima bogati festival pokrenula je Valamar Riviera u partnerstvu s Gradom Labinom i Turističkom zajednicom Labin-Rabac, te tvrtkom MPG koja je bila zadužena za organizaciju i logistiku, s ciljem podizanja konkurentnosti destinacije i stvaranja bogatije turističke ponude. Festival je realiziran u partnerstvu s dugogodišnjom kulturno-umjetničkom manifestacijom Labin Art Republikom kako bi se publici osigurao bogatiji i raznovrsniji program tijekom cijeloga ljeta. Program festivala prilagođen je svim uzrastima, a građani Labinštine, njihovi gosti i brojni turisti imali su priliku u svim sadržajima uživati potpuno besplatno.

Festival je otvoren koncertom Nene Belana i Fiumensa dok je Elemental atraktivnim live nastupom zatvorio festival. Posebno posjećeni bili su scenska atrakcija Istra Inspirit i interaktivni dječji zabavno-edukativni program Bal princeza, dok su brojni žongleri i cirkusni izvođači redovno nasmijavali i oduševljavali brojne šetače rabačkog Lungomare šetališta. Zahvaljujući ovom dugotrajnom festivalu rabačkim ulicama i parkovima tijekom cijeloga je ljeta vladala vrhunska zabava, glazba i smijeh zbog čega je ovaj uspješni festival prepoznat i kao festival života.

Odličan odaziv i pozitivne reakcije publike potvrda su uspješnosti festivala, čije je drugo izdanje za ljeto 2018. već u intenzivnim pripremama kao bi se na ulice i parkove Rapca vratila vrhunska zabava uz glazbu i smijeh.

 

 

logo

91.0 | 93.2 | 95.0 | 99.7 MHz

Rudarska 3b // 52220 Labin