♫ Vladajući nisu prihvatili prijedlog oporbe da se potpredsjednicima Gradskog vijeća ukine mjesečna naknada od 1250 kuna

Kreirano . objavljeno u kategoriji Lokalne vijesti

Nakon gotovo idilične četiri sjednice Gradskog vijeća Labina, na kojima su pozicija i opozicija odluke donosili jednoglasno, a u raspravama gotovo podržavali jedni druge, sinoćnja je sjednica bila drugačija. Zaiskrilo je na prijedlogu oporbe da potpredsjednici Vijeća više ne primaju mjesečnu naknadu od 1250 kuna, nego da im naknada bude ista kao i svim ostalim vijećnicima. Mjesečna naknada potpredsjednicima Vijeća uvedena je prije četiri godine, podsjetio je, obrazlažući prijedlog  vijećnik SDP-a Željko Ernečić: (ton – Željko Ernečić). Vijećnica HNS-a i u drugom dijelu mandata Gradskog vijeća njegova potpredsjednica, Renata Kiršić usprotivila se prijedlogu: (ton – Renata Kiršić). Prijedlog o ukidanju naknade podržao je nezavisni vijećnik Darko Martinović: (ton – Darko Martinović). Podržat ćemo stav našeg koalicijskog partnera, HNS-a, rekla je u ime Kluba IDS-a Vesna Šćira Knapić: (ton – Vesna Šćira Knapić). Vijećnica SDP-a Neel Rocco je u raspravi ustvrdila: (ton – Neel Rocco). Iznenađen sam i razočaran argumentima i obrazloženjima vladajuće koalicije, kazao je Željko Ernečić i dodao kako se ne radi o tome da će netko biti nagrađen za svoj angažman: (ton – Željko Ernečić 1).

Prijedlog oporbe da se potpredsjednicima ukine mjesečna naknada, s devet glasova protiv vijećnika vladajuće koalicije,  nije usvojen. Potpredsjednicima, a prve dvije godine mandata Vijeća to su oporbeni  Željko Ernečić i  u ime vladajućih Alda Miletić, a druge dvije oporbeni Silvano Vlačić i Renata Kiršić iz vladajuće koalicije i dalje će primati mjesečnu naknadu od 1250 kuna. Nakon ne prihvaćanja odluke troje vijećnika oporbe Željko Ernečić, Darko Martinović i Tanja Pejić napustili su sjednicu, dok su ostala četiri prisutna oporbena vijećnika na sjednici ostala. 

 

logo

91.0 | 93.2 | 95.0 | 99.7 MHz

Rudarska 3b // 52220 Labin