Završeno snimanje novog filma Veljka Bulajića "Bijeg do mora"

Kreirano . objavljeno u kategoriji Lokalne vijesti

veljko bulajić, radio labin

Nakon šest tjedana snimanja na rijeci Cijevnoj kraj Podgorice, pala je zadnja klapa novog filma Veljka Bulajića "Bijeg do mora”. Radnja filma smještena je u Istru, a glavni junak je Nijemac koji se nakon 50 godina vraća u zemlju u kojoj je nekad bio u ratu. Osnovna tema filma je pobjeda čovječnosti i ljubavi nad užasom i besmislom ratova koji dolaze i prolaze, ali razaraju ljudske vrijednosti običnih ljudi, tzv. malog čovjeka.

Redatelj Veljko Bulajić ovako opisuje svoj novi film: Bez ideologizacije jedne ili druge ratne strane, film je zamišljen kao suvremeni pogled, s distancom, neopterećen artikulacijom političkog i ideološkog kuta gledanja.

Filmovi Veljka Bulajića su najgledaniji filmovi na prostoru bivše Jugoslavije i većina ih je distribuirana širom svijeta. Produkcija filma “Bijeg do mora” uspjela je internacionalizirati projekt i pridobiti vrhunske glumce iz nekoliko zemalja, a već iskazani interes stranih distributera obećaje da bi i ovaj Bulajićev film mogao biti uspješan u međunarodnoj distribuciji.

VEZANA VIJEST: ♫ U Kršanu završeno snimanje filma Veljka Bulajića „Bijeg do mora“

Producent filma Tomislav Žaja o suradnji sa Bulajićem kaže: Veljko Bulajić predstavlja veliko ime u povijesti europske kinematografije, ali još je zanimljiviji njegov aktualni stvaralački duh, koji ne miruje niti u 90. godini života. Bulajićeva zanatska superiornost i perfekcionizam, te istančani osjećaj za glumce obećavaju još jedno značajno ostvarenje.

Glavnu ulogu tumači njemački glumac Tom Wlaschiha (Game of Thrones, Crossing LInes, Berlin Falling), a partnerica s hrvatske strane mu je Dijana Vidušin (Ministarstvo ljubavi, Takva su pravila, Koko i duhovi). Ostatak glumačke ekipe čine Barbara Prpić, Jadranka Đokić, Gerd Rigauer, Sabina Toziya, Goran Grgić, Vili Matula, Mirko Vlahović, Dušan Bućan, Nada Klašterka i drugi. Veljko Bulajić osim režije potpisuje i scenarij za ovaj film, dok su koscenaristi Mirko Kovač i Paolo Finn. Direktor fotografije je Stanko Herceg, montažer Staša Čelan, skladatelj Duke Bojadžiev, scenograf Damir Gabelica, kostimografica Goranka Krpan, majstorica maske Ana Bulajić Črček, a producent filma Tomislav Žaja.

“Bijeg do mora” je koprodukcija hrvatskog Gral Filma, crnogorskog Dogma Studija i makedonskog Geyzer Filma, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, Ministarstva kulture Crne Gore i Agencije za film Makedonije. Publika će film u kinima moći premijerno pogledati krajem godine, nakon čega kreće domaća i međunarodna distribucija.

REPORTAŽA SA SNIMANJA FILMA U KRŠANU:

 

 

 

 

logo

91.0 | 93.2 | 95.0 | 99.7 MHz

Rudarska 3b // 52220 Labin