Ovog vikenda 9. Sajam cvijeća

Kreirano . objavljeno u kategoriji Lokalne vijesti

Komunalno poduzeće „1. Maj“ u suradnji s Gradom Labinom, Udruženjem obrtnika Labin i Lokalnom akcijskom grupom “Istočna Istra” organizira  u petak i subotu 9. Sajam cvijeća. Sajam će se od 9 do 18 sati održati  na Trgu Labinskih rudara. U sklopu sajma u petak će se u 10 sati održati eno-gastronomska manifestacija „Si naši gušti“ na kojoj će se posjetiteljima nuditi delicije labinskih ugostitelja.

U subotu  LAG Istočna Istra, u partnerstvu s udrugom Istarski eko proizvod, od 9 do 13 sati organizira eko tržnicu. Posjetitelji će na jednom mjestu moći degustirati, potražiti savjet i kupiti certificirane ekološke proizvode izravno od samih proizvođača.  Na sajmu će se predstaviti 10-ak proizvođača certificiranih ekoloških proizvoda iz Istarske županije i šire. U bogatoj ponudi naći će se eko proizvodi od žitarica (brašno, griz, palenta, tjestenina) eko povrće i ekološke sadnice povrća, eko med i drugi pčelinji proizvodi, proizvodi od lavande (hidrolat, eterična ulja, kreme), sok od aronije, eko vino, eko proizvodi od smokve (marmelade, ocat), kao i razni ostali ekološki proizvodi.

Na eko tržnici posjetitelji će imati priliku kupiti eko sjemenje i sadnice.Poznata eko-vrtlarica i jedna od začetnica ekološke poljoprivrede u Hrvatskoj Zlata Nanić na Eko tržnici predstavit će četiri knjige: Jela od ljekovitog bilja; Naša tradicijska jela na zdraviji način; Prirodna zimnica i Kolači za zdravlje. U subotu će se od 9 do 15 sati obilježiti i Dan planeta Zemlje uz energetsku učinkovitost, a subotnje jutro će od 10 do 12 sati upotpuniti i glazbeni program.

Djelić atmosfere prenosit ćemo i mi uživo, u petak od 10 do 12 sati.

 

 

logo

91.0 | 93.2 | 95.0 | 99.7 MHz

Rudarska 3b // 52220 Labin