Majda Milevoj Klapčić, knjižničarka labinske Srednje škole promovirana u zvanje stručnog suradnika mentora

Kreirano . objavljeno u kategoriji Lokalne vijesti

majda milevoj klapčić, radio labin

Majda Milevoj Klapčić, profesorica talijanskog jezika i književnosti, diplomirana knjižničarka, stručna suradnica u školskoj knjižnici Srednje škole Mate Blažine, na svečanoj promociji održanoj na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Agencija za odgoj i obrazovanja i Ministarstvo znanosti i obrazovanja unaprijedili su u položajno zvanje stručnog suradnika mentora.

“Stručna suradnica knjižničarka Majda Milevoj Klapčić je svojim radom i aktivnostima pokazala izvrsno poznavanje metoda poučavanja koje uspješno prilagođava interesima učenika i na taj ih način motivira na rad i postiže izvrsne rezultate. Uzajamnim poštovanjem i stvaranjem povjerenja pomaže im u razvijanju pozitivnih stavova. Zbog takvog odnosa s u učenicima, lako ih okuplja oko zajedničkih projekata, uključuje ih u natjecanja i upoznaje ih s mogućnostima djelovanja u drugim institucijama i lokalnoj zajednici i tako razvija njihov osjećaj empatije, brigu za druge ljude, humanost i plemenitost.

Izuzetno je aktivna izvannastavnom stručnom radu i pritom koristi sva stručna znanja. Bila je voditelj županijskog stručnog vijeća učitelja talijanskog jezika, korektor udžbenika za talijanski jezik te član stručne radne skupine za izradu završnih inačica ispita, ispitnih kataloga, vodiča za učenike te ključeva za ocjenjivanje za talijanski jezik u razrednoj i predmetnoj nastavi. Često izrađuje izložbe otvorene za javnost, priređuje javne kulturne priredbe i susrete s književnicima i drugim javnim osobama…”, napisala je u izvješću o provedenom stručno-pedagoškom radu nadležna savjetnica Jadranka Tukša. Odluke o promociji u zvanje mentora i savjetnika te čestitke najboljima uputili su Jadranka Žarković-Pečenković, prof., ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje, mr. sc. Hrvoje Šlezak, državni tajnik Ministarstva znanosti i obrazovanja i prof. dr. sc. Pavo Barišić, ministar Ministarstva znanosti i obrazovanja.

 

 

 

logo

91.0 | 93.2 | 95.0 | 99.7 MHz

Rudarska 3b // 52220 Labin