♫ Predsjednik Općinskog vijeća Kršana Boris Babić odbio sazvati posljednju sjednicu vijeća u ovom sazivu

Kreirano . objavljeno u kategoriji Lokalne vijesti

valdi runko, boris babić, radio labin

Posljednja sjednica Općinskog vijeća Kršana u ovom sazivu, a koja je trebala biti održana jučer, nije sazvana. Naime, predsjednik Općinskog vijeća i kandidat koalicije IDS-SDP za općinskog načelnika na predstojećim izborima, IDS-ovac Boris Babić izvijestio je 13. travnja općinsku upravu i aktualnog načelnika Valdija Runka da više nema namjeru održati sjednicu u ovom sazivu vijeća.

Babić svoju odluku novinarima, ali i kršanskim građanima i javnosti, nije želio dodatno pojasniti, tako da je ostalo nejasno zašto u zakonskom roku za održavanje sjednice, a prije današnjeg raspuštanja Vijeća, sjednicu nije želio sazvati. Općinski načelnik Valdi Runko kazao je pak kako je u turbulentnoj Općini Kršan ovo prvi put da se posljednja sjednica Općinskog vijeća u mandatu nije održala. Vjerovao sam ipak, kazao je Runko, da će se sjednica održati, ali ipak nije, a  o posljedicama ne sazivanja sjednice kaže: (ton – Valdi Runko). Važnije od toga je da nećemo moći prijaviti: (ton – Valdi Runko 1). Runko kaže i da je sazvao kao što je to i uobičajeno poziv za koordinaciju sa svim strankama u Vijeću, a nakon što je 13. travnja u kasnim večernjim satima dobio e-mail predsjednika Vijeća da neće sazvati sjednicu: (ton – Valdi Runko 2).

IDS-ovi vijećnici u Općinskom vijeću rekli su nam da nisu bili upoznati s odlukom predsjednika Vijeća, već da su o njegovoj odluci bili informirani od strane načelnika. U svakom slučaju Općina Kršan i dalje ostaje općina slučaj s vrlo neizvjesnom budućnošću i nakon predstojećih lokalnih izbora. I da za kraj, umjesto posljednje sjednice Općinskog vijeća, sinoć je na poziv općinskog načelnika održan domjenak, ili plastičnije rečeno posljednja večera na kojoj je bio i danas već bivši predsjednik Općinskog vijeća Boris Babić, a koji je upravo iz ruku načelnika Valdija Runka, kao i ostali vijećnici, primio i prigodnu plaketu zahvale za četverogodišnji rad.

O POSLJEDICAMA NEODRŽAVANJA SJEDNICE, SILVANA FABLE RAZGOVARALA JE S NAČELNIKOM VALDIJEM RUNKOM:

krsan sjednica

 

logo

91.0 | 93.2 | 95.0 | 99.7 MHz

Rudarska 3b // 52220 Labin