♫ Sutra Sajam cvijeća i Si naši gušti

Kreirano . objavljeno u kategoriji Lokalne vijesti

si naši gušti, radio labin

Komunalno poduzeće „1. Maj“ u suradnji s Gradom Labinom, Udruženjem obrtnika Labin i Lokalnom akcijskom grupom “Istočna Istra” organizira sutra i u subotu 9. Sajam cvijeća. Sajam će se od 9 do 18 sati održati na Trgu Labinskih rudara. O Sajmu cvijeća govori Sandra Višković Marković iz Komunalnog poduzeća „1.Maj“: (ton – Sandra Višković Marković).

U dva sajamska dana očekuje se i desetak drugih izlagača, pa će se tako prodavati slastice poput krafni i palačinki, proizvodi od prirodne kozmetike, razni proizvodi od lavande, zanatski kovački proizvodi, lokalni suveniri i čipka, unikatna keramika, prirodni čajevi i med.

Sutra će se od 10 do 14 sati održati i eno-gastronomska manifestacija „Si naši gušti“ na kojima će lokalne deliciji nuditi restorani Tomažići, Velo kafe, Kvarner, Calussovo, Flanona, Rapčanka te konobe Nando i Bukaleta. Cijena tanjura bit će 30, a cijena čaše 20 kuna. Nakon 14 sati gastro ponudu s roštilja nudit će popularni Mika.

U subotu LAG Istočna Istra u partnerstvu s udrugom Istarski eko proizvod od 9 do 13 sati organizira eko tržnicu. Posjetitelji će na jednom mjestu moći degustirati, potražiti savjet i kupiti certificirane ekološke proizvode izravno od samih proizvođača. Na sajmu će se predstaviti 10-ak proizvođača certificiranih ekoloških proizvoda iz Istarske županije i šire. Poznata eko-vrtlarica i jedna od začetnica ekološke poljoprivrede u Hrvatskoj, Zlata Nanić na Eko tržnici predstavit će četiri knjige: Jela od ljekovitog bilja; Naša tradicijska jela na zdraviji način; Prirodna zimnica i Kolači za zdravlje.

U subotu će se od 9 do 15 sati obilježiti Dan planeta Zemlje uz energetsku učinkovitost, u šatoru će izlagati građevinari, a predstavit će se i električni bicikli. U subotu će od 10 do 12 sati biti organiziran i glazbeni program u kojem će nastupiti Gradski orkestar, RKUD Rudar Raša, Scribico Blu i zumba.

Sutra ćemo i mi od 10 do 12 sati u izravnom prijenosu biti dio Sajma cvijeća i gastro manifestacije „Si naši gušti“.

 

 

 

logo

91.0 | 93.2 | 95.0 | 99.7 MHz

Rudarska 3b // 52220 Labin