U nedjelju rekreativna biciklijada Terra Albona

Kreirano . objavljeno u kategoriji Lokalne vijesti

terra albona, radio labin

Grad Labin, LAG Istočna Istra i Brdsko biciklistički klub Istra bike zajedno sa Turističkom zajednicom Labin, Općinom Kršan i Turističkom zajednicom  Kršan organiziraju u nedjelju za sve građane, ljubitelje biciklizma i rekreativce rekreativnu biciklijadu „Terra Albona“. Za biciklijadu je prijavljeno više od 300 sudionika, koji će u 10 sati na rutu dužine 25 kilometara, startati iz Parka skulptura na Dubrovi.

Put će ih zatim voditi do Nedešćine i Obiteljsko poljoprivrednog gospodarstva Cerovac u Eržišću koji će ponuditi istarske specijalitete sir, skutu, zarebanjak, sok od bazge i sezonsko voće. Preko Veljaki stići će i do druge stanice Festivala samoniklog bila u Kršanu na kojem će se biciklistima ponuditi aperitiv od samoniklog bilja, a ručak će biti u restoranu Stare Staze u Kršanu, domaća tjestenina s umakom.

Nakon Starih staza biciklisti se vraćaju put Nedešćine i sljedeća im  je stanica Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Romea Licula u Nedešćini. Sudionici biciklijade moći će degustirati vina istarskih autohtonih sorti: Malvazija, Teran te sorte vina Chardonnay, Muškat, Merlot i Cabernet Sauvignon.  Povratak u Labin očekuje se oko 15 sati.

 

 

logo

91.0 | 93.2 | 95.0 | 99.7 MHz

Rudarska 3b // 52220 Labin