U nedjelju izlazimo na sedme lokalne izbore od samostalnosti Hrvatske

Kreirano . objavljeno u kategoriji Lokalne vijesti

lokalni izbori, radio labin

U nedjelju, 21. svibnja održavaju se sedmi lokalni izbori od samostalnosti Hrvatske. Na Labinštini pravo izlaska na izbore ima 20.190 birača. U Gradu Labinu 10.474 birača koji će birati 17 članova Gradskog vijeća i novog gradonačelnika. Na izbor za članove Gradskog vijeća imat će pet kandidacijskih listi, HDZ-a nositelja Nenada Boršića, koalicije IDS-HNS-HSU nositelj koje je Valter Glavičić, kandidacijsku listu grupe birača Nevine Miškulin, listu SDP-a s nositeljem Željkom Ernečićem i kandidacijsku listu grupe birača nositelje koje je Silvano Vlačić. Tri su kandidata za gradonačelnika, Nenad Boršić, kandidat HDZ-a, Željko Ernečić, kandidat SDP-a i Valter Glavičić, kandidat liste IDS-HNS-HSU.

U Kršanu će na birališta moći izaći 2693 birača koji će članove Općinskog vijeća, njih 13, birati među kandidatima Akcije mladih nositeljice Sanje Frankola Jedrejčić, HDZ-a nositelja Zdravka Vidaka, HSU-a nositelj koje je Slavko Rabar, koalicije IDS-SDP s nositeljem Borisom Babićem i kandidacijske liste grupe birača nositelj koje je Valdi Runko. Načelnika općine izabrat će između kandidata koalicije IDS-SDP Borisa Babića i kandidata liste grupe birača Valdija Runka.

U Općini Pićan je 1518 birača. Oni će u novo Općinsko vijeće birati 11 članova, a kandidate su istaknuli HSS s nositeljem Silvanom Smokovićem, Istarski demokrati čiju listu nosi Branko Ružić, lista IDS-a nositelj koje je Silvan Juran i kandidacijska lista grupe birača nositeljice Jasmine Slivar. Tri su kandidata za načelnika Općine Pićan, IDS-ov Ivan Franković, Istarskih demokrata Branko Ružić i HSS-a Silvano Smoković.

U Općini Raša na birališta može izaći 2849 birača. Za 13 članova Općinskog vijeća kandidate je istaknulo pet listi, HDZ s nositeljicom Admirom Žakula, HSU nositelj koje je Klaudio Blažina, IDS s nositeljicom Glorijom Paliska Bolterstein, koalicijska lista SDP-HNS nositelj koje je Vedran Grubišić i Živi zid nositelj koje je Adnan Taletović. Birači Općine Raša načelnika će izbrati između dvoje kandidata Vedrana Grubišića, kandidata SDp-a i HNS-a i Glorije Paliska Bolterstein, kandidatkinje IDS-a.

Općini Sveta Nedelja upisano je 2655 birača, a oni će 13 članova Općinskog vijeća birati između šest kandidacijskih listi, kandidacijske liste grupe birača nositelj koje je Robi Čalović, liste HDZ-a nositelja Deana Griparića, liste Istarskih demokrata nositelj koje je Mario Blečić, koalicijske liste IDS-HNS nositelj koje je Gianvlado Klarić, liste SDP-a nositelja Mladena Vlačića i kandidacijske liste grupe birača nositelj koje je Miljenko Vidić. Načelnika općine Sveta Nedjelja birat će između četvorice kandidata. Kandidata Istarskih demokrata Marija Blečića, kandidata grupe birača Robija Čalovića, kandidata IDS-a i HNS-a Gianvlada Klarića i kandidata SDP-a Elija Stepančića.

Sasvim je sigurno da će općine Kršan i Raša načelnike dobiti već u nedjelju navečer, nakon prvog kruga izbora, dok u Labinu, Pićnu i Svetoj Nedelji može biti i drugog kruga ukoliko netko od kandidata ne dobije više od 50 posto glasova birača izašlih na izbore. Birališta će se u nedjelju otvoriti u 7 i bit će otvorena do 19 sati. Izborna šutnja traje noćas od ponoći do zatvaranja birališta.

 

 

 

 

logo

91.0 | 93.2 | 95.0 | 99.7 MHz

Rudarska 3b // 52220 Labin