♫ Najavljen bogat program 15. Labin Art Republike

Kreirano . objavljeno u kategoriji Lokalne vijesti

valter glavičić, labin art republika, radio labin

Petnaesta po redu, jubilarna Labin Art Republika i ove će  godine kroz puna dva mjeseca dovoditi  umjetnike, glazbenike, glumce, performere, pjevače i zabavljače na ulice i trgove labinskog starog grada. U dva ljetna mjeseca, srpnju i kolovozu, održat će se 40 različitih programa i to ne samo u labinskom Starom gradu, već i u Rapcu i na Dubrovi.

Najavljeno je to danas na konferenciji za novinare, na kojoj je predstavljen program ovogodišnje Labin Art Republike, koja za partnera ima i Valamar Rivieru, odnosno Rabac Open Air Festival.  Suradnjom s Valamar Rivierom i Rabac Open Air Festivalom, kazala je  voditeljica organizacijom tima LAR-a Loredna Ružić Modrušan: (ton – Loredana Ružić Modrušan). O suradnji Labin Art Republike i Rabac Open Air Festivala govorila je i Vlatka Iličić Arklinić, voditeljica destinacijskog menađmenta Valamar Riviere: (ton – Vlatka Iličić Arklinić).  

Labin Art Republika otvara se u  subotu, 1. srpnja kada će se u sklopu tradicionalne gradske fešte Petrova i Festivala poduzetništva, obrta i OPG-a, s gradske utvrde Toriona svečano podići zastava Labin Art Republike i tako formalno obilježiti početak dvomjesečne kulturne i umjetničke "okupacije" labinskog starog grada.  Čast da podignu zastavu ove je godine pripala Gradskom orkestru Labin, koji je svih dosadašnjih 14 godina bio najvjerniji glazbeni izvođač Labin Art Republike. Uz brojna popratna događanja te večeri, glazbeni uvod u 15. LAR rezerviran je za popularnu Crvenu jabuku i Replay Band, koji će svirati na Titovom trgu, te Twisted Town party elektroničke glazbe na "Špini".

Već drugog vikenda u srpnju  trodnevni je  Labin Jazz Festival i pet koncerata vrhunskih domaćih i inozemnih jazzera kroz tri festivalske večeri. Posljednji četvrtak u srpnju, 27. 7., na pozornicu kod Špine penje se legenda hrvatskog novog vala Jura Stublić u pratnji svoje vjerne grupe Film.

Dan Grada Labina obilježit će se 12. kolovoza, a glazbeni gost je veliki zabavljač Mladen Grdović, uz kojega će zasvirati Labinjanima omiljeni The Night Express band. Već idući tjedan na red dolazi romantični koncert vrhunske vokalistice Marije Husar u pratnji izvanserijskog istarskog glazbenika Brune Krajcara.

Zadnje subote kolovoza na Titovom trgu zasvirat će Gradski orkestar Labin, a čast da koncertom zatvore jubilarnu 15. Labin Art Republiku pripada labinsko-zagrebačkoj art-rock skupini Pridjevi.

labin art republika press 1

"LUČ", odnosno Labinska Ulična Čarolija, osvijetlit će starogradsku jezgru toplim bojama zabave i smijeha prvoga četvrtka u srpnju, a najmlađa će publika uživati u dječjim predstavama, ludorijama žonglera, pantomimičara i nastupima uličnih svirača i zabavljača.

Djeci LAR donosi i predstavu "Mrav, mrav, mrav i mali" cvrčak u četvrtak 3. kolovoza, u izvedbi Teatra OZ. Odrasli će pak uživati u komediji "Hetero Parada" Ri Teatra u četvrtak 10. kolovoza te u urnebesnom stand-up nastupu Srđana Jovanovića, koji je na rasporedu u četvrtak 24. kolovoza.

"Festival unutar festivala" Shpeena Dox kroz tri dana, od 20. do 22. srpnja donosi selekciju intrigantnih i nagrađivanih dokumentaraca domaće i međunarodne produkcije, a ove je godine ponovno na programu i ljetno kino, s čak 8 projekcija, svakog ponedjeljka počevši od 10. srpnja.

Ciklus "Klasično ljeto" donosi gostovanja domaćih i međunarodnih klasičara kroz šest koncerata ozbiljne glazbe u crkvi Blažene Djevice Marije, a u obližnjoj crkvici sv. Stjepana i ove će se godine predstaviti lokalni mladi likovnjaci.

Gradska galerija od 30. lipnja ugošćuje izložbu jednog od najvećih hrvatskih umjetnika 20. stoljeća, Ede Murtića, a od 11. kolovoza posjetitelji će moći razgledati radove Quintina Bassanija.  Ni ove godine nisu zaboravljeni  labinski umjetniki i posjete njihovim atelierima, svakog ponedjeljka od 19 do 21 sat i srijede u dnevnom terminu od 11 do 13 sati.

Noćne šetnje labinskom starogradskom jezgrom i dalje se održavaju utorkom, uz vođenje grupa na čak 5 jezika. O značaju Labin Art Republike za Grad Labin na konferenciji za novinare održanoj u hotelu Peteani govorio je i gradonačelnik Labina Valter Glavičić kazavši: (ton – Valter Glavičić). Grad Labin, Labin Art Republiku organizira u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Labina i Pučkim otvorenim učilištem. 

 

logo

91.0 | 93.2 | 95.0 | 99.7 MHz

Rudarska 3b // 52220 Labin