Novosti

11.12.2017

'Djed Božićnjak u Istri' u režiji Istra Inspirita

Ove je godine Istra Inspirit prvi put predstavio božićnu predstavu naziva 'Djed Božićnjak u Istri' koja je već razveselila mališane u Pazin (2.12.) te one u Brtonigli, (9.12.) te je dodatno obogatila adventsku čaroliju prepunu zabave za najmlađe i one malo starije. Kako je već najavljeno na web stranici i društvenim mrežama Istra Inspirita, Djed Božićnjak je ove godine u režiji Istra Inspirita odlučio posjetiti Istru na malo drugačiji način. Naime, Djed Božićnjak je stigavši u Istru polomio svoje saonice iznad Pazinske jame zbog strašne bure, te je putem susreo mnoga bića iz istarske mitologije, poput Orka, diva Dragonju, štrigu i Macmaliće. Priča na kraju ima sretan završetak za sve uključene, a djedici ostaju lijepe uspomene iz Istre, kao i svima koji odgledaju božićnu predstavu u režiji Istra Inspirita.

Prva predstava 'Djed Božićnjak u Istri' premijerno je prikazana u Pazinu na Festivalu palačinki dok će tijekom prosinca Djed Božićnjak posjetiti i sljedeće gradove i općine diljem Istre - Buzet (15.12.), Poreč (18.12.), Vižinada (21.12.), Labin (23.12.) i Pula (29.12.). Zaduženi za scenografiju, kostimografiju i lutkarsku tehnologiju predstave su Sedina Cerovac i Zvonko Majdiš te Marianna Nardini. U predstavi glume Frano Novljan, Jasna Petković i Šandor Slacki, dok je za režiju zaslužna Petra B. Blašković, a glazbu potpisuje Andrej Pezić.

Ovim putem se zahvaljujemo na velikom interesu gradova i općina koji su prepoznali vrijednost novog Istra Inspirit doživljaja čiji je cilj valorizacija i promidžba lokalnih i autohtonih vrijednosti Istre, te nam je drago da lokalna zajednica taj aspekt prepoznaje te svojim najmlađima omogućuje ovakvu vrstu zabave i edukacije, stoji u priopćenju Istra Inspirita.