Novosti

18.09.2013

Predstavljeni Dani Zigante tartufa 2013.

Danas su na press konferenciji u Livadama najavljeni Dani Zigante tartufa 2013. koji počinju u nedjelju, 22. rujna i trajat će do 3. studenoga. Na otvorenju, uz prisustvo visokih županijskih i gradskih predstavnika bit će prisutan počasni gost, bivši ministar kulture Bosne i Hercegovine, poznati glumac Emir Hadžihafizbegović.

Kako je rekao Giancarlo Zigante, istarski kralj tartufa, ovogodišnja sezona bolja je od lanjske i očekuje da će sajam zadovoljiti sve posjetitelje. Ove godine je sasvim drugačiji pristup organizaciji, budući da je Hrvatska članica EU-a i nema više granične barijere pa se tartuf može kupiti i slobodno ponijeti u zemlje odakle su posjetitelji. 

zigante tartufi2

Što se tiče izložbenog prostora, on je ove godine veći, tako da će svoje proizvode, ne samo tartufe, moći izložiti stotinjak izlagača, kako je kazao Adriano Zigante. Važno je znati da će se u Livadama na sajmu Zigante tartufa naći i drugi autohtoni proizvodi koji kvalitetom i tradicijom privlače degustatore i konzumente iz cijeloga svijeta. Sajam je idealna prilika za upoznavanje, degustaciju i prezentaciju tartufa. Upravo danas po završetku presice naišla je skupina gostiju iz Njemačke, Engleske, Austrije i Nizozemske, a Dani tartufa tek su najavljeni. 

Očekuje se da će, dok ti dani traju, sajam posjetiti pedesetak tisuća posjetitelja ne samo iz  Europske unije nego i zemalja Dalekog istoka. Razumljivo jer skupocjena gljiva pravi je magnet za dolazak posjetitelja u svjetski centar istarskoga bijelog tartufa, jedinstveno trgovište u Livadama, Istri Hrvatskoj.

 

www.radiolabin.hr-5