Scena

12.03.2018

Bryan Ferry dolazi u Šibenik!

Bryan Ferry 5. rujna nastupit će na šibenskoj tvrđavi svetog Mihovila, potvrđeno je danas. Ferry na ekskluzivni koncert u Hrvatskoj dolazi u pratnji sedmočlanog benda, što jamči vrhunsku live izvedbu za samo 1000 sretnika - zaljubljenika u bezvremensku Ferryjevu glazbu.

Poklonici koji su razgrabili reizdanje debitantskog albuma Roxy Musica, objavljenog povodom 45. obljetnice njegova prvog izdanja, u prosincu 2017., sigurno će uživati u najvećim hitovima ovog umjetnika koje će izvesti u Šibeniku: Slave to Love, Don't Stop the Dance, Avalon i mnogih drugih. U narednim mjesecima bit će objavljeno tko će na pozornicu stupiti prije Ferryja.

Ferryeva solo karijera, započeta usporedno s vremenom provedenim u Roxy Musicu, uvelike je oblikovala prepoznatljiv stil njegovih pjesama čiji je bogat i sofisticiran zvuk usavršen na posljednjim albumima Roxy Musica. Prvi samostalni album Ferry objavljuje 1973. pod nazivom These Foolish Things, na kojem je vidljiva njegova privrženost prema klasičnim ritmovima obilježena elegancijom njegova vokala. Nastavak je uslijedio s Another Time, Another Place, kolekcijom obrada najvećih hitova Boba Dylana i Beatlesa, koji otvara epskom obradom Dylanove A Hard Rain’s A-Gonna Fall. Ipak, njegov primarni fokus ostaje Roxy Music, čije obrađene verzije najvećih hitova objavljuje na albumu Let's Stick Together.

Perfekcionist originalne boje glasa prvi album potpuno novog materijala, In Your Mind, objavljuje 1977., a pjesme This Is Tommorow i Tokyo Joe, postaju hitovi s glazbenim prizvukom dana provedenih u Roxy Musicu. Uslijedili su albumi na kojima je izveo svoje najveće hitove kojima ističe svoj profinjeni stil otmjene glazbene zavodljivosti. U svojoj je karijeri surađivao s mnogim zvijezdama, od Briana Ena do Groove Armade, da bi 2012. objavio instrumentalni album The Jazz Age, na kojem Ferryjeve najveće hitove u stilu jazza dvadesetih godina izvodi njegov vlastiti orkestar.

Britanski šarmer i dalje oduševljava svojim nastupima, a publiku koja će ga dočekati na pozornici iznad mora, ispod neba, čeka nezaboravna večer plesa bez prestanka.

Ulaznice su u prodaji od 12. ožujka, po cijeni od 430 kn u pretprodaji. Nakon 1. svibnja cijena ulaznice iznosi 490 kuna.

Zna se da su među članovima Kluba prijatelja šibenskih tvrđava brojni Ferryjevi obožavatelji, prvih 100 vlasnika članskih iskaznica očekuje popust od 10% na kupnju ulaznica u City Pointu šibenskih tvrđava! Individualna članska osigurava popust na kupnju jedne ulaznice, a obiteljska navedeni popust ostvaruje za kupnju 2 ulaznice.

Ulaznice po promotivnoj cijeni u City Pointu čekaju i klijente Addiko banke koji uz predočenje svoje Addiko kartice ostvaruju popust od 5% na kupnju ulaznice.