Novosti

12.04.2018

Do nedjelje drugi festival cvijeća i domaćih proizvoda, Rovinjska rožica

Festival cvijeća u Rovinju – Rovinjska rožica , po 2. put će se održati na Glavnom Gradskom Trgu od 12. do 15. travnja 2018. godine. Drugi festival cvijeća i domaćih proizvoda postaje atraktivan za Grad – uključuje lokalnu zajednicu u sam proces stvaranja manifestacije iz godine u godinu.

Osim što je izložbeno – prodajnog karaktera, ima i ekološko – edukacijski značaj. Na festivalu cvijeća održat će se kreativne radionice za djecu.

Na Rovinjskoj rožici se predstavljaju proizvođači cvijeća iz cijele Hrvatske što pruža mogućnost izvrsnog izbora velikog broja sadnica cvijeća, ukrasnog bilja, stablašica, aromatičnog bilja i sl., kojim se uređuju okućnice i vrtovi u pripremi za turističku sezonu.

Dječja cvjetna povorka

U program i aktivnosti festivala uključeno je 150-ak djece dječjeg vrtića Neven i talijanskog vrtića Naridola iz Rovinja.
Dječja cvjetna povorka će u petak 13. 4. u 10:30 sati krenuti s Lokve prema Gradskom Trgu ukostimirana u njihovu cvjetnu priču. Nakon cvjetne povorke, djeca sudjeluju na otvaranju manifestacije u 11:00 sati na Trgu sa pjesmom, plesom, recitacijama. Dječji Cvjetni korzo bit će popraćen izložbom dječjih radova na temu cvijeća, proljeća, mirisa i boja.

Širenje znanja o cvijeću

Uz bogatu ponudu raznovrsnog ukrasnog cvijeća i bilja, i proizvođači su izvor svekolikog znanja i korisnih savjeta o uzgoju cvijeća i uređenju okoliša, kako za znalce, tako i za one koji tek započinju sa svojim cvjetnim aktivnostima. Obzirom da svaku sadnicu prate od najranijeg stadija, proizvođači su najmjerodavniji da svoja znanja, promatranja i iskustva prenesu iz prve ruke.

Što ćemo naći na sajmu

• Cvijeće ukrasno, balkonsko, lončanice, ljetnice, trajnice, stablašice, masline, začinsko bilje, sadnice povrća, začinskog i aromatičnog bilja, agrume
• Cvjetni vrtići u vazama – skladno kombiniranje bilja, dekoracije
• Prirodni pripravci, meda, ljekovitog bilja,mesa,ribe, bobičastog voća…
• Unikatni dekorativni i uporabni predmeti od prirodnih materijala

Rovinjska rožica se organizira uz pokroviteljstvo Grada Rovinja i Turističke zajednice Rovinja. Organizator je Udruga InphoS.