Scena

08.05.2018

Brujači i Kiper za posljednju Noć autorskih bendova u Rock Caffeu!

Posljednja ovosezonska Noć autorskih bendova u labinskom Rocku, ovog petka, donosi nam nastupe zagrebačkih bendova Brujači i Kiper!

Brujači su zagrebački bend osnovan još u devedesetim godinama. U raznim su inkarnacijama, uvijek dosljedni vlastitome izričaju, evoluirali do zvuka kojeg predstavljaju novim albumom Ladanje. Kreativnu okosnicu benda čine Mario Barišin (bas i glas), Franjo Glušac (gitara) i Viktor Krasnić (bubanj, glas), inače članovi raznih srodnih i kultnih projekata (Trobecove krušne peći, Haustor, Peach Pit, Franz Kafka, Dosh Lee, Šumski...) koji pod znakovitim imenom Brujači stvaraju sasvim novu i specifičnu zvučnu sliku. Opaki distorzirani bas, kratke i oštre gitarske sekvence koje režu poput žileta, plesni ritmovi i prodoran vokal čine njihov zvuk prepoznatljivim.

Kiper je zagrebački bend koji se, u četiri godine koliko je prošlo od prošlog albuma, "Spori i živi", smanjio iz kvinteta u kvartet, dok je promjena u izričaju usmjerena k robustnijem i abrazivnijem zvuku. Novim izdanjem nazvanim "Udari jako" prizivaju na duhovnu obnovu i novo povezivanje s nadrealnom realnošću koja nas okružuje i prožima kroz sve sfere našeg bivanja. Materijal je snimljen u zagrebačkom Monster studiju, a mastering je povjeren Bradu Boatrightu iz Audiosiegea. Album objavljuje Geenger Records pod kataloškim brojem GNGR058, a dostupno je i digitalno, bez naknade, putem stranice benda.