Lokalne vijesti

15.05.2018

Nova sezona projekta Boćajmo u školi

Boćajmo u školi, projekt Istarskog boćarskog saveza koji za cilj ima populariziranje boćanja i privlačenja što više mladih da se bave boćanjem, ali i prenošenja te kulturne vrijednosti na mlade naraštaje, ove će godine proslaviti svoj prvi mali jubilej, petu godišnjicu aktivnosti. Nova sezona kreće sutra u Labinu i Nedešćini. S početkom u 8 sati na labinskom gradskom boćalištu u svojevrsnim boćarskim igricama, odnosno bližanju i gađanju cilja malim boćama okušat će se učenice i učenici nižih razreda Osnovne škole  Matije Vlačića, dok će se od 10.30 sati isto natjecanje prirediti u Nedešćini za učenike Osnovne škole  Vitomir Širola - Pajo. 

Projekt Boćajmo u školi čine svojevrsne zabavne igrice kroz koje mladi, učenice i učenici nižih razreda istarskih osnovnih škola, stječu prva boćarska iskustva i susreću se sa temeljnom boćarskom tehnikom, bližanjem i izbijanjem. U protekle četiri godine u natjecanju je aktivno sudjelovalo 847 učenica i učenika, održano je ukupno 36 natjecanja u 15 gradova i mjesta, a projekt je stigao u gotovo sve krajeve Istre. I ove će godine, uz pomoć suradnika po boćarskim središtima, glavni voditelj projekta biti Valter Ivančić, naš nekadašnji proslavljeni reprezentativac i dvostruki svjetski prvak, i dalje prvoligaški boćar Pazina, te školovani trener boćanja, predsjednik Zbora trenera Istarskog boćarskog saveza. 
 
Za najuspješnije natjecatelje na svakom natjecanju predviđene su prigodne nagrade, a za sve sudionike  i prigodne majice. Po dvoje najboljih učenica i učenika sa svakog kvalifikacijskog natjecanja steći će pravo nastupa na finalnom natjecanju sezone, a po dvoje najboljih učenica i učenika s finalnog natjecanja steći će pravo besplatnog boravka u tradicionalnom jednotjednom kampu Istarskog boćarskog saveza za mlade koji će se tijekom ljeta održati u Poreču.