Lokalne vijesti

16.05.2018

Ovog vikenda u Rapcu bogat sportsko zabavni program

Jedriličarski klub Kvarner i Grad Labin – Labin Zdravi grad nadolazećeg vikenda, u subotu i nedjelju pripremaju bogat sportski i zabavni program. Program je najavljen na današnjoj konferenciji za novinare, a sve započinje u subotu 13. regatom Labinska republika. Imati regatu u jednom mjestu je prestiž i za samo mjesto rekao je na konferenciji za novinare predsjednik Jedriličarskog kluba Kvarner, organizatora regate, Đulijano Kos: (ton – Đulijano Kos). 

Regatu već niz godina svesrdno podržava i Turistička zajednica Labina. A to je, veli njezina direktorica Radmila Paliska Kos: (ton – Radmila Paliska Kos). O regati je govorio i zamjenik gradonačelnika Labina Zoran Rajković: (ton – Zoran Rajković). Glavni sponzor regate Labinska republika je Valamar Riviera, pa je direktorica hotela Miramare i Aleggro Klaudija Verbanac kazala kako je za Valamar veliko zadovoljstvo biti dijelom ovog sportskog događanja: (ton – Klaudija Verbanac). Regata Labinska republika, na kojoj se očekuje od 10 do 15 krstaša starta u 11 sati, najavio je Đulijano Kos: (ton – Đulijano Kos 1). Uz regatu u subotu se na rivi u Rapcu organizira i popratni program koji počinje u 10 sati nastupima Labinskih mažoretkinja u učenika Umjetničke škole Matka Brajše Rašana. 

Regatu tradicionalno prati i manifestacija Rabački dan sporta, pa će se tako na novoj rivi održati škola tenisa, a svoje će umijeće predstaviti nogometaši i rukometaši, kao i mali jedriličari. U večernjim satima goste na rivi zabavljat će SOS Band – Dire Straits Tribute Band. O nedjeljnom programu i obilježavanju Dana hrvatskih zdravih gradova govorila je koordinatorica projekta Labin Zdravi grad Vesna Blažina Hatić najavivši koncert Mie Dimšić, trenutno jedne od najpopularnijih hrvatskih glazbenica. Uz nju će nastupiti: (ton – Vesna Blažina Hatić). Program u nedjelju počinje u 17 i traje do 19.30 sati, a tog će dana rica Rabac biti zatvorena za promet vozilima od 16 do 20.30 sati.

Radio Labin će na rabačkoj rivi biti u subotu od 10 do 12 sati. Prijenos uživo s regate omogućuju Turistička zajednica Grada Labina, Valamar Riviera, De Conte d.o.o.

Sultans of Swing-Dire Straits Revival Band

Bend je osnovan 2001. godine od strane Juraja Belkovića s glazbenicima sličnog glazbenog ukusa. Više su puta nastupali u svim najznačajnijim zagrebačkim klubovima i dvoranama, kao i izvan Zagreba. U bendu su gostovala najpoznatija imena hrvatske scene kao Marijan Brkić, Bruno Kovačić, Dado Topić, Massimo, Nikša Bratoš, Jimmy Matešić, Davor Rodik, Kiki Rahimovski, itd... Godine 2007. bend je raspušten jer se vođa banda Juraj Belković odlučio posvetiti autorskoj glazbi, no ponovno je oformljen na zahtjev publike i vlasnika klubova 2015. godine s više nego uspješnim come-back koncertom u Vintage Industrial Bar-u u Zagrebu i od tada ima konstantne nastupe. Nastup uključuje oko 2 sata Dire Straits repertoara sa svih njihovih albuma.