Scena

24.02.2014

Ovaj vikend 4. Festival Labinskih Bendova

U sklopu obilježavanja dana Labinske republike već četvrtu godinu za redom u labinskoj KUC Lamparni održat će se Festival Labinskih Bendova (FLB) ili popularno nazvana labinska gitarijada. Na koncertu, koji se jednom godišnje održava s ciljem promocije lokalne alternativne glazbene scene, ove godine nastupit će 5 bendova. Prilika je to da se zajedno predstave svi oni bendovi s labinskog područja koji u to vrijeme muziciraju, a još su u demo fazi izdavaštva tj. nemaju izdan niti jedan album.

Otvorenje festivala održat će u petak 28.2., kada će se u Rock Caffe-u Labin izvlačiti raspored nastupa bendova, odrediti satnica, predstavljati nagrade te organizirati glazbena slušaonica glazbe labinskih bendova!
Drugi dan festivala 1.3. u KUC-u Lamparna bit će prisutan i glasački žiri, koji je sastavljen od dvoje labinskih glazbenika te dvoje predstavnika Hrvatske glazbene unije (HGU), a koji će odabrati najbolji bend ovogodišnjeg izdanja FLB-a.

Bendovi koji nastupaju:
ANOTHER DECADE
BREECH DEENOWERE
ELYN PORTER
TERAMOTH
WE STAND UNITED

kristian stojic radio labinDosadašnji bendovi koji su pobjedili na FLB-u i samim time zaslužili pravo predstavljati labinsku scenu na raznim koncertima bili su rabačka grupa Storm, labinski Soul Display te prošlogodišnji pobjednici iz Nedešćine grupa Holivud Ribe.

Na festivalu svaki od bendova svira po 30 minuta vlastitog autorskog materijala, a za najbolji bend su namijenjene sljedeće nagrade:
-Nastup na polufinalnoj večeri HGF-a u Zagrebu
-Pokrivanje troškova puta i boravka na završnici HGF-a u Zagrebu
-Snimanje singl pjesme u labinskom studiju (OSA Media)
-Nastup na gitarijadi u Puli (u ulozi gosta – pobjednika labinskog festivala)
-Promocija na lokalnim TV i radio postajama (TV Istra, Radio Labin, Radio Pula...)
-Pomoć pri promociji benda.

Uz žiri, za pobjednika će moći glasati i posjetitelji, a novost je i nagradna igra u kojoj je glavna nagrada 2 uaznice za INMUSIC FESTIVAL.
Ovaj festival je organiziran uz potporu Grada Labina, općine Nedešćina, Turističke zajednice grada Labina i ostalih sponzora, a organizator ističe da ovaj koncert nije samo svirka već potiče i promovira druženje, komunikaciju i solidarnost između bendova i publike.

Početak koncerta u KUC Lamparni u subotu 1.ožujka zakazan je za 22:00 i trajat će do 2:30 kada će biti proglašeni pobjednici 4. Festivala Labinskih Bendova.

{fcomment}