Novosti

08.06.2018

Multimedijalna izložba ''Surrender'' Paola Gentilinija i Tiani u Rovinju

Paolo Gentilini, redatelj i majstor vizualnih specijalnih efekata za film, u suradnji sa TIANI, hrvatskom kantautoricom s londonskom adresom, predstavlja drugu samostalnu multimedijanu izložbu “Surrender” koja će se otvoriti 11. lipnja 2018. u Multimedijalnom Centru u Rovinju.

Multimedijalna izložba ujedno je i promocija novog singla kantautorice TIANI pod nazivom “Surrender”, te njezinog novog video spota, a sama izložba sastoji se od 8 velikih digitalno obrađenih fotografija (1.5x2 metra), zvučnih efekata, scenografskih i kostimografskih elemenata koji su se koristili za snimanje video spota. Uz navedeno, gledatelji će biti u mogućnosti uživati i u posebnom mini koncertu glazbenice TIANI.

“Surrender” je izložba koja na metaforički način stavlja u fokus vezu “mora i prirode sa čovjekom”, a u sebi ima i dublje poruke. Također, želi se naglasiti kreativnost dvoje mladih i ambicioznih umjetnika, Paola Gentilinija i TIANI, koji unatoč različitim karijerističkim putevima našli su zajednički jezik i savršeni spoji njihove vizualne i auditivne umjetnosti, a neizbježna strast prema prirodi i moru, potaknula ih je na ovu suradnju.


PAOLO GENTILINI

Rođen 9. siječnja 1990. u Rovinju, talijanskoga naslijeđa, nakon završene talijanske gimnazije studira u Pragu na Prague Film School smjer režije i produkcije. Po završetku školovanja snima svoj prvi SF dugometražni film čiji ga završetak u postprodukciji vodi u 3D animacije i specijalne filmske efekte te u Zagrebu na Visokom učilištu Algebra upisuje smjer 3D animacije i dizajna. U Londonu se školuje na Escape Studios smjer Compositing for VFX poslije čega pohađa jednu od važnijih radionica u području filmske produkcije, New York Film Academy u Los Angelesu. Trenutno radi kao freelancer na domaćim i internacionalnim projektima te pokreće vlastite projekte u Hrvatskoj.

TIANI

Nakon dugogodišnjeg života u inozemstvu te studiranja na najprestižnijim svjetskim glazbenim institucijama kao što su United World College of the Adriatic (Duino, Italija), Berklee College of Music (Boston, SAD) i The Institute of Contemporary Music Performance (London, UK), TIANI, 28-godišnjakinja rođena u Puli, a odrasla u Rovinju, nedavno je odlučila javnost upoznati s autorskim pjesmama.
Nakon vrlo uspješnog debut singla “All of me” i drugog singla “Wonder” nanizale su se iznimne reakcije glazbenih kritičara, kako domaćih tako i stranih. Njena je glazba kombinacija popa, soula i elektronike. Kroz stihove najčešće progovara o ljubavi, čežnji i neizrečenim fantazijama, a već pri prvom slušanju možete zakoračiti u njezin tajanstven i senzualan svijet. TIANI nastavlja svoju glazbenu priču s novim singlom “Surrender” koji će svijetu biti otkriven na ovoj izložbi.