Scena

08.06.2018

U Fort Bourguignon dolazi DJ Rush!

U Fort Bourguignon, godinama omiljeno mjesto partijanera dolazi DJ Rush. Jedan od najpoznatijih techno DJ-a i producenata i definitivno mamac za sve ljubitelje energičnijeg techno zvuka, legendarni ”crni div” iz SAD-a svojim će setom probuditi debele zidove austrijske utvrde 23. lipnja.

DJ Rush, pravog imena Isaiah Major rođen je 1970. u domovini housa, Chicagu. Prije nego što je počeo dobivati gaže u rodnom gradu, eksperimentirao je u svojoj sobi na prijateljevim bubnjevima. Prema njegovim vlastitim riječima: “Uvijek je važno, a i puno zanimljivije, stvarati muziku prema svojim osjećajima i iskustvima”, a to je upravo ono što DJ Rush i čini. Rush je 1989. godine prvi put dobio posao kao resident u klubu Reactor u Chicagu puštajući disko 70-ih za 800 ljudi, uključujući i 10-satne setove za mladež Chicaga. Nastavlja raditi u slavnom klubu Medusa, zatim Power House, Music Box i Warehouse, velikom brzinom se nametnuvši kao centralna figura house scene Chicaga.

Tijekom godina, DJ Rush u potpunosti se predao umjetnosti jakog ritma i snažnog bass-a. Njegova dinamična, snažna i vrlo utjecajna glazba obiluje vokalima, samplovima udaraljki i snažnim bass-om dok ujedno svojim pločama daje fizičku i mentalnu energiju koja djeluje na sve koji se prepuste njegovoj umjetnosti. Godine 1998. probio se u Europi s trakom "Motherfucking Bass", koja je te godine postala jednom od klupskih himni.

S obzirom da kod nas dolazi usred ekstra dugog produženog vikenda, nema sumnje da će nastup u Puli biti popraćen odličnom atmosferom. Uz Rusha, nastupit će i J. Fernandes iz Portugala te Paperclip Project, Krekman, Sluna te MC Lima Lip.

Ulaznice se u pretprodaji mogu naći za 110 kuna, a više detalja pronađite na facebook eventu.