Lokalne vijesti

14.06.2018

Sve je spremno za početak MIK-a

Sve je spremno za glazbeno putovanje kakvo ima samo jedini putujući i najstariji hrvatski glazbeni festival - festival Melodije Istre i Kvarnera. Karavana koja broji čak 93 člana prvoga će dana, sutra uvečer, novih 18 skladbi predstaviti pulskoj publici i to na Forumu, da bi nakon toga krenula putevima Istre i Kvarnera. U nedjelju MIK je u Rijeci, u ponedjeljak, 18.lipnja na Krku, dan kasnije u Opatiji, a u srijedu 20.lipnja u Kastvu. MIK se krajem idućeg vikenda ponovno vraća u Istru, pa će se u petak, 22.lipnja u Poreču održati generalna proba, a u subotu, 23.lipnja na porečkom Narodnom trgu i završna večer festivala. 

Sve festivalske večeri počinju u 21 sat. Voditeljski dvojac čine nenadmašni Robert Ferlin i Mario Lipovšek Battifiaca, sve izvođače pratit će obnovljeni festivalski orkestar kojemu će ritam davati provjerena sekcija Tonči Grabušić i Damjan Grbac, a orkestar čine i izvrsni mladi glazbenici Mateo Žmak, Zvonimir Radišić i Mario Novaković te ekipa pratećih vokala koja je prošle postala uspješni dio mikovske karavane: Nataša Tonković, Marina Mrazovac, Anamarija Martinčić i Jure Kaurloto. I revijalni dio donosi publici zanimljive trenutke jer u svakom gradu će na veliku pozornicu po dvoje predstavnika osnovne škole iz grada domaćina, a dio revijalnog programa bit će posvećen i obilježavanju 25 - godišnjice "obnovljenog MIK-a". 

Naime, točno prije 25 godina, 15. lipnja 1993.g. MIK je krenuo u "novi život" i to upravo u Puli, pa će se tako na najbolji mogući način i na najboljem mjestu obilježiti taj jubilej. U revijalnom dijelu, koji će se razlikovati u gradovima, publika će moći uživati u nastupima mikovskih legendi kao što su: Vesna Nežić Ružić, Duško Jeličić, Davor Tolja, Sergio Pavat, Elio Pisak, Joso Butorac... Kako je to već znano pravilo, mikovske hostese će u svakom gradu publici podijeliti 500 glasačkih listića na kojima će publika zaokružiti svoja dva favorita i svojim glasovima odabrati najdraže. Sve skladbe osvajaju bodove shodno plasmanu te večeri, a ukupan zbroj svih bodova odredit će i ukupan plasman festivala, a najbolje će nagraditi i struka.