Lokalne vijesti

17.06.2018

Slavonska večer u Raši uz poznate specijalitete i dobru zabavu

U organizaciji RKUD-a „Rudar“ iz Raše, a suorganizaciji pobratimljenog KUD-a „Ivan Goran Kovačić“ iz Velike u subotu je organizirana tradicionalna Slavonska večer u Raši. Ova dva KUD-a prijateljske odnose njeguju već 23 godine, a sama ova manifestacija folklora, kulinarstva i zabave organizira se 12 godina.

KUD „Ivan Goran Kovačić“ iz Velike i udruge lovaca, ribiča iz Velike pripremali su specijalitete tog kraja u Raši. Pripremali su čobanac, fiš paprikaš, kotlovinu i slavonske kobasice, a ponudili su i njihov na daleko poznati kulen i kulenovu seku. Prepuna terasa posjetitelja koji su došli i iz drugih gradova, Pule, Umaga, Rovinja i Poreča, omogućila je ugodan boravak posjetiteljima da uz delicije Slavonije, kušaju i poznatu graševinu i rizling zlatne požeške doline. Pored dobre zabave, za koju se pobrinuo Duo Magnum, posjetitelji su mogli pratiti na velikom platnu i nogometnu utakmicu naše reprezentacije.
Pokrovitelji ove manifestacije Općine Velika i Raša su potpisnice Povelje o suradnji općina i tijekom godine razmjenjuju posjete, iskustva i surađuju na polju gospodarstva, sporta i kulture.