Lokalne vijesti

11.07.2018

U petak počinje prvi Sundance Tribute Festival u sklopu Rabac Open Aira

Program Special Events, u sklopu drugog po redu izdanja Rabac Open Air Festivala, ove godine u Rabac dovodi sasvim novo događanje - Sundance Tribute festival tijekom kojeg će Sundance Beach Club nekoliko petaka zaredom ugostiti različite tribute bendove. Prvi je na redu, u petak 13. srpnja, Amy Winehouse Tribute Band. 'Love is a losing game', 'Rehab', 'Valerie', 'Back to black' i druge uspješnice jedne od nikad prežaljenih umjetnica u morskom ambijentu zasigurno će oduševiti sve generacije posjetitelja.  Nakon Amy Winehouse Tribute Banda, u Rapcu će na istoj pozornici 20. srpnja nastupiti The Beatles Tribute Band, sedam dana kasnije i Beyonce Tribute Band, 3. kolovoza Dire Straits Tribute Band i 10. kolovoza ABBA Tribute Band. Ulaz na sve koncerte je besplatan. 

Rabac Open Air festival i ove je godine omiljena ljetna destinacija svim ljubiteljima glazbe, kazališta i ostalih zabavno-edukativnih ljetnih programa. Vodeća turistička kompanija Valamar Riviera, u suradnji sa sponzorima domaćinima Gradom Labinom i Turističkom zajednicom Labin–Rabac te tvrtkom MPG, organizatorom festivala, ponovno je pripremila odličan program.  U parku između rabačkog hotela Valamar Sanfior Hotel & Casa i šetališta Lungomare, a u sklopu programa Open Air Cinema posjetitelji večeras mogu uživati i u projekciji filma Ratatouille, dok će se u petak, 13. srpnja, u večernjim satima na istom velikom ekranu prikazivati popularni Frozen. 
 
Glazbeni program Street Music večeras će spojiti melodije od urbanog rocka do smooth jazza na nekoliko punktova od Rabac Rive pa sve do Movie Lounge Bara. Nastupaju Tri kralja, Sunrise Duo, Side Effects i Summertime Acoustic Trio. Osim toga, Rabac Open Air je nastavio i suradnju s programskim partnerima, organizatorima Labin Art Republike, pa će zanimljivosti u Labinu dodatno upotpuniti Special Events program i povezati Labin i Rabac. U četvrtak se tako u Labinu održava Festival uličnih čarobnjaka. Tada Stari grad postaje Grad čarolije, a njegove ulice i trgovi mjesta u kojima jednim korakom možete zaroniti u čarobni svijet mašte uz pomoć pomno osmišljene scenografije.