Lokalne vijesti

14.07.2018

Uz hitove Amy Winehouse počeo Sundance Tribute Festival

I ovaj je koncert bio pun pogodak organizatora Rabac Open Aira jer je okupljena publika sinoć zaista uživala u dobro poznatom izvrsnom zvuku Amy Winehouse, pjevačice koja je ostavila duboki trag na svjetskoj glazbenoj sceni

Izvrsnim nastupom Amy Winehouse Tribute Banda sinoć je otvoren novi festival u sklopu Rabac Open Aira – Sundance Tribute Festival. Hitovi među kojima su i 'Rehab', 'Valerie', 'Back to black' i drugi u izvedbi glazbenika koji su majstorski dočarali zvuk jedinstvene Amy oduševili su prisutne u Sundance Beach Clubu. 

No Amy Winehouse Tribute Band je tek prvi u nizu izvrsnih tribute bendova koji će ovog ljeta nastupiti u Sundance Beach Clubu. Nakon Amy Winehouse, u Rapcu će na istoj pozornici 20. srpnja nastupiti The Beatles Tribute Band, sedam dana kasnije i Beyonce Tribute Band, 3. kolovoza Dire Straits Tribute Band i 10. kolovoza ABBA Tribute Band. Ulaz na sve koncerte, koji počinju oko 21 sat, je besplatan, kao uostalom i svi drugi programi ljetnog festivala Rabac Open Air. Vodeća turistička kompanija Valamar Riviera, u suradnji sa sponzorima domaćinima Gradom Labinom i Turističkom zajednicom Labin–Rabac te tvrtkom MPG, organizatorom festivala, i ove se godine pobrinula da i lokalno stanovništvo i njihovi gosti imaju na raspolaganju različite programe za sve generacije. 

U sklopu programa Open Air Cinema posjetitelji već u ponedjeljak mogu uživati u projekciji filma 'Monsters University', a u srijedu u omiljenom klasiku i mladih i starih, filmu The Lion King. Obje projekcije će se održati u parku između Valamar Sanfior Hotel&Casa i Lungomarea gdje će se gosti smjestiti u udobne ležaljke ispred velikog platna. Bit će to pravi način za opuštanje nakon burne nogometne nedjelje. Glazbeni program Street Music i ovog tjedna od Rabac Rive pa sve do Movie Lounge Bara donosi live svirke. U srijedu nastupaju Janitors, Cile, Tri kralja i Whiskey Train.

Osim toga, Rabac Open Air je nastavio i suradnju s programskim partnerima, organizatorima festivala Labin Art Republika, pa će zanimljivosti u obližnjem Labinu dodatno upotpuniti Special Events program i povezati Labin i Rabac. Svakog utorka tako Turistička zajednica Grada Labina organizira besplatni noćni razgled starog grada Labina.

Uz stručno vodstvo posjetitelji mogu upoznati povijest starog grada i to kroz priče o uskocima i legendama grada, saznati sve o labinskim rudarima, otkriti uzbudljive detalje iz života slavnog reformatora Matije Vlačića Ilirika te tajne labinskog plemstva. U četvrtak, 19. srpnja je na rasporedu Shpeena DOX, festival dokumentarnog filma na otvorenom kod popularne “špine” pokrenut 2015. godine. Festival je međunarodnog karaktera, namijenjen je mladima, a odvija se tijekom mjeseca srpnja u starogradskoj jezgri grada Labina.

Sve informacije i novosti o Rabac Open Air festivalu mogu se pronaći na www.rabacopenair.com te na službenim stranicama festivala na Facebooku i Instagramu.