Scena

23.08.2018

Paul McCartney predstavio novi singl ''Fuh You''

Paul McCartney predstavio je još jedan singl s nadolazećeg albuma „Egypt Station“. Radi se o trećem singlu „Fuh You“ koji će se, s do sad objavljenima, pojaviti na albumu u rujnu. Singl je hrvatskoj publici dostupan u radijskom eteru, na Deezeru i Google Playu.

Sviđa li se to nekome ili ne, Paul McCartney dao je doprinos glazbi na različite načine, a njegov novi album samo je još jedan veliki doprinos na tom popisu. Album „Egypt Station“ dolazi čak pet godina nakon posljednjeg albuma „NEW“. S najnovijeg albuma smo do sad imali prilike slušati pjesme „I Don't Know“ i „Come On To Me“. Sve pjesme snimane su na potezu London – Los Angeles – Sussex, a produkciju potpisuje Greg Kurstin (Adele, Sia, Foo Fighters, Beck).

Paul McCartney je prokomentirao proces nastanka singla „Fuh You“: „Ova pjesma nastala je u suradnji s Ryanom Tedderom. Razmišljali smo o idejama i malim djelićima melodije, a malo po malo stigla nam je i pjesma. Nakon toga trebao sam samo smisliti neku konkretnu priču oko nje. Dobili smo ljubavnu pjesmu, ali pomalo zločestu.“

McCartney svoju glazbenu karijeru započinje kao član legendarnog benda The Beatles. Nakon te uzbudljive vožnje kreće u samostalnu karijeru koja je također veoma bogata i raznovrsna. Do sad je osvojio 18 nagrada Grammy, te je sudjelovao u radu na 32 pjesme koje su se našle na prvom mjestu Billboard Hot 100 ljestvice. Osim kao izvođač, pokazao se i kao uspješan kompozitor. Zanimljiv je podatak da je više od 2.200 izvođača širom svijeta napravilo obradu popularne pjesme „Yesterday“ koja je tako postala jedna od najobrađenijih pjesama na svijetu.