Lokalne vijesti

28.09.2018

Dino Škopac: nikakva kaznena prijava protiv Vodovoda i mene osobno nije podnesena

Direktor Vodovoda Dino Škopac, sa suradnicima, rukovoditeljicom Službe pročišćavanja i kontrole kvalitete vode Iris Škopac i rukoviteljem tehničke službe i ovlaštenikom jedan zaštite na radu Mihaelom Vale na današnjoj je konferenciji za novinare odbacio tvrdnje o podnesenim kaznenim prijavama protiv Vodovoda i njega osobno, zbog događaja koji se dogodio 5. veljače u 14.55 sati na crpnoj stanici Fonte Gaja, a koje je na ovotjednoj sjednici Gradskog vijeća iznijela vijećnica Tanja Pejić: (ton – Dino Škopac). 

Ponovio je Škopac  da su događaj predsjedniku Skupštine Vodovoda Valteru Glavičiću 24. kolovoza prijavili radnici Vodovoda Mladen Bastijanić i Arno Komar koji tog dana  u navedeno vrijeme nisu bili na poslu, a radnik kome se događaj dogodio nije potpisao prijavu: (ton – Dino Škopac 1). Škopac je zatim govorio i drugim poduzetim radnjama, sjednici Skupštine Vodovoda koja je dala nalog Upravi da se angažira stručna i neovisna institucija da provjeri sve okolnosti i navode prema prijavi radnika, kao i provjeri sustav Zaštite na radu. 
 
Inspekcijski nadzor 14. rujna provela je sanitarna inspektorica, a zapisnikom nisu utvrđene nikakve nepravilnosti. Tri dana kasnije proveden je i nadzor Višeg državnog inspektorata koji također nije utvrdio nikakve nepravilnosti, nastavio je Škopac: (ton – Dino Škopac 2). Njegove riječi potvrdila je i Ines Škopac, koja je nazočila nadzoru: (ton – Iris Škopac), a ponovio je to i Mihael Vale, koji je također bio prisutan nadzoru. Čelni čovjek Vodovoda pojasnio je što su u Vodovodu sve učinili  nakon što je radnik prijavio događaj, izazvan kvarom senzora protoka te otvaranjem posude sa slanom otopinom. 
 
„Ozljeda na radu radnika s više od 30 godina radnog staža nije nastala i to je najbitnije. Tako je konstatirano i inspekcijskim nalazom jer u protivnom da je bila ozljeda na rada, sa dokumentacijom, a neprijavljena, inspektor bi napisao prekršajno rješenje“, rekao je Škopac. „Nikakvog zataškavanja o tom događaju nije bilo, a što se tiče navoda vijećnice Neel Rocco da je direktor Vodovoda na sjednici Gradskog vijeća Labina lagao, rekavši da se 5.veljače nitša nije dogodilo, izjavio sam da za predmetni događaj nije zabilježena nikakva ozljeda na rau, a određenog kontakta s određenim sredstvima u smjenama zna biti. Nisam htio zamarati vijeće sa senzorima, ventilima, pumpama, dozirnim uređajima i slično jer takvih uređaja ima u Vodovodu na tisuće.“, ustvrdio je nadalje Škopac: (ton – Dino Škopac 3). 
 
Radnik je također danas bio u Vodovodu i ponovno izjavio da je odluka o neodlasku na bolovanje bila isključivo njegova te odbacuje tvrdnju vijećnice Tanje Pejić sa aktualnog sata prošle sjednice Gradskog vijeća, o strahu od gubitka poslom rečenicom, rekao je Dino Škopac: (ton – Dino Škopac 4).  Direktor Vodovoda je zatim ustvrdio: (ton – Dino Škopac 5). „Vodovod Labin je uzorna komunalna tvrtka i jedna od boljih u Hrvatskoj.  Naravno da u obavljanju svakodnevnih poslova  i zadataka bude i grešaka, ali tko ne griješi? .“, zaključio je danas na konferenciji za novinare direktor Vodovoda Dino Škopac.