Scena

30.10.2018

Nekadašnji gitarist Rundeka i Zabranjenog pušenja – KIZO ima odličan blues singl ''Zašto skitaš''!

„Pjesma „Zašto skitaš“ govori o tome kako za pogrešne propuste u životu, nekad ne treba kriviti samoga sebe nego se naprosto radi o lošoj sreći, zloj kobi izraženoj kroz metaforu. Takvom čovjeku nije previše izbora ostalo u životu nego da se uzda u ono što je uz ljubav ipak najvrjednije u životu, a to je prijateljstvo i da kroz nedaće života ipak prođe dostojanstveno, vedro i hrabro.“ – izjavio je Zoran Stojanović - Kizo koji potpisuje glazbu, tekst i aranžman pjesme.

Radi se o prvoj autorskoj blues pjesmi kojoj je Kizo udahnuo život nakon dugog niza godina koliko je pjesma čekala u ladici. Pjesma je snimana pod producentskom palicom Ivana Provlekanova. Bas gitaru odsvirao je Mario Kopecki, a na bubnju je Zdravko Tabain. Za prateći video broj zaslužan je Jovan Kliska.

Kizo je zagrebačkoj publici vrlo dobro poznat po jednom od najdužih angažmana kao resident i izvođač koji je čak 12 godina svaki četvrtak nastupao u kultnom zagrebačkom caffe baru Spunk što je vjerojatno najduži angažman u povijesti klupske scene Zagreba.

Osnivač je nekoliko bendova: Abraxas, Housepainters i Veliki bijeli slon, a s posljednjim objavljuje dva albuma „Bilo jednom u…“ i „Ciganska lepaza“.

Godine 1996. Kizo počinje svirati u grupi Zabranjeno pušenje te s njima radi na albumu pod nazivom „Hapsi sve“.

Kao prateći muzičar svirao je s gotovo svim estradnim zvijezdama u zemlji i regiji, a najponosniji je na suradnju s Darkom Rundekom na albumu Apokalipso te s pokojnom Margitom Stefanović iz grupe EKV.