Lokalne vijesti

22.11.2018

U prijedlogu proračuna Općine Kršan za iduću godinu nema kapitalnih projekata

Na sinoćnjoj  sjednici Općinskog vijeća Kršana vijećnici su u prvom čitanju razmatrali Nacrt prijedloga proračuna za 2019.godinu. Prema prijedlogu prihodi  proračuna za iduću godinu planirani su u visini od 28.589.972,10 kuna, a rashodi u visini od 24.600.000 kuna. Razlika od 4 milijuna smanjit će dijelom dug ostvaren ranijih godina. Iz Europskih fondova za potporu projektima planirano je uprihoditi 2,5 milijuna kuna. No, napomenuo je općinski načelnik Valdi Runko: (ton – Valdi Runko). 

Vijećnik Bošnjačke nacionalne manjine s liste IDS-a Esad Huskić u raspravi se dotaknuo izgradnje Sportske dvorane u Potpićnu, koja u proračunu ponovno nije našla mjesto, već je predviđeno samo dovršenje projekta do građevinske dozvole. Huskić je stoga slikovito primijetio: (ton – Esad Huskić). Runko je vrlo slikovito odgovorio: (ton – Valdi Runko 1). Upoznao je zatim vijećnike s nedavno održanim sastankom u Osnovnoj školi Vladimira Nazora u Potpićnu na temu sportske dvorane, a na kojem su sudjelovali ravnateljica škole Nada Peršić, predstavnici Rockwoola, zamjenik načelnika Općine Kršan Roman Carić, načelnik Općine Pićan Ivan Franković i pročelnica županijskog Upravno odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Patricia Percan, koji su: (ton – Valdi Runko 2). 

O tim razgovorima i zaključcima koji su donijeti vijećnici će, kazao je Runko, biti upoznati prije usvajanja proračuna: (ton – Valdi Runko 3), zaključio je općinski načelnik Valdi Runko, predstavljajući Nacrt prijedloga proračuna za 2019.godinu u kojem nisu planirani nikakvi kapitalni projekti. Usvajanje proračuna Općine Kršan  za iduću godinu planirano je u prvom tjednu prosinca.