Novosti

30.11.2018

Valamar u 2019. godini ulaže 793 milijuna kuna

Nadzorni odbor najveće hrvatske turističke kompanije Valamar Riviere odobrio je naredni investicijski ciklus čime će ukupna ulaganja u Valamarovim destinacijama doseći 793 milijuna kuna u 2019. godini. Investicijski projekti u 2019. godini fokusirani su na repozicioniranje portfelja prema ponudi i uslugama visoke dodane vrijednosti. Valamar Riviera time će zaokružiti trogodišnji investicijski ciklus vrijedan više od 2 milijarde kuna koji je bio predviđen unutar poslovne strategije rasta i razvoja Valamara do 2020. godine. Kao jedna od najvećih investicija u 2019. godini ističe se ulaganje u kamp Istra koji će iduće sezone postati prvi veliki kamp 5* u Hrvatskoj, otvaranje luksuznog obiteljskog hotela Valamar Collection Marea Suites 5* u Poreču te razvoj brojnih drugih dodatnih sadržaja i uslužnih koncepata u ostalim kampovima, hotelima i ljetovalištima Valamara. 

U planu je i nastavak značajnih ulaganja u smještaj za sezonske zaposlenike u skladu sa strateškim ciljevima Valamara. Intenzivni investicijski ciklus planiran je iduće godine i na otoku Rabu u ukupnoj vrijednosti od 140 milijuna kuna, a uključuje investiciju u Valamar Carolina Hotel & Villas 4* u partnerstvu s TUI Sensimar brendom, razvoj obiteljskih sadržaja i usluga u Hotelu Valamar Padova 4* te ulaganje u kamp Padova koji će zaslužiti 4* i prestižnu Premium Camping Resort oznaku brenda Camping Adriatic by Valamar. U hotelima Makarska koje je Valamar preuzeo ove godine za 2019. je u planu ulaganje u kvalitetu i sadržaje hotela Meteor koji će iduće sezone poslovati pod Valamar Hotels & Resorts brendom. „Uspješan rast poslovanja Valamara rezultat je strategije ulaganja u podizanje kvalitete proizvoda, djelatnike i destinacije na odgovoran i održiv način vodeći brigu o interesima svih uključenih dionika. 

Valamar će u narednom razdoblju definirati ciljeve i strateške inicijative do 2022. godine s naglaskom na daljnja ulaganja u razvoj turističkog portfelja, destinacije i djelatnike.“, izjavio je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere. Valamar kontinuirano potvrđuje svoju lidersku poziciju kroz rast poslovanja i ulaganja u hrvatski turizam. Ukupna ulaganja dosegla su 5 milijardi kuna, od čega 4,3 milijarde u podizanje kvalitete hotela, ljetovališta i kamping ljetovališta te 700 milijuna kuna u akvizicije i širenje. U protekle tri godine Valamar je otvorio čak 2300 novih radnih mjesta, značajno su povećane plaće i poboljšani uvjeta rada. Također, ove je godine uspješno finaliziran i proces preuzimanja poduzeća Hoteli Makarska d.d. u Hrvatskoj i prvog Valamar hotela u Austriji.