Scena

30.11.2018

Upoznajte Kate Bush!

Kate Bush ovog je mjeseca objavila reizdanje čitave svoje diskografije. Katalog je objavljen u dva dijela, prvi dio 16. studenog, a drugi dio 30. studenog. Njezin čitavi opus, na kojem su i dobro znani hitovi poput Wuthering Heights, Running Up that Hill, King of the Mountain i drugi kompiliran je na 18 vinila te isto toliko CD-a.

Na preporuku Davida Gilmoura iz grupe Pink Floyd, Kate Bush je sa 16 godina sklopila ugovor s diskografskom kućom EMI. Prvi studijski album "The Kick Inside" objavila je 1978., a neke pjesme s tog izdanja napisala je kad je imala samo 13 godina!

S debitantskim singlom "Wuthering Heights" provela je četiri tjedna na prvom mjestu britanske top ljestvice singlova, postavši tako prva kantautorica s vlastitom pjesmom na prvom mjestu u Velikoj Britaniji.

Kate Bush rođena je 1958. u Engleskoj. Povodom reizdanja čitavog kataloga, kao i 40. godišnjice objavljivanja njezinog debi albuma, ne propustite večerašnje izdanje emisije Dobar akord u kojoj vam predstavljamo ovu 60-godišnju glazbenicu, a koja je zbog svog eklektičkog glazbenog stila i nekonvencionalnog vokalnog izraza, postala jedna od najuspješnijih britanskih ženskih solo izvođačica!

Emisiju Dobar akord emitiramo petkom u 20 te reprizno nedjeljom u 21 sat.