Scena

 

 

03.12.2018

Serđo Valić i Petar Banko snimili novu pjesmu ''Bakalaj''

Vesela pjesma „Bakalaj“ novi je uradak popularnog pjevača i radijskog voditelja Serđa Valića i najpoznatijeg istarskog proizvođača bakalaja Petra Banka iz Baderne koji su ovih dana u studiju zajednički izmiksali ovaj zanimljiv duet u čast poznate blagdanske delicije.

Autor teksta pjesme je Josip Bilić Gašpar, glazbu je napravio Serđo Valić, aranžman Mauro Giorgi, a harmoniku je odsvirao Leonardo Rojnić, svjetski juniorski prvak u dijatonskoj harmonici.
-Pere Banko i ja se već dugo družimo i sviramo zajedno , a već neko vrijeme smo planirali snimiti jednu pjesmu zajedno. Odmah je odlučeno da tema pjesme bude bakalaj po čemu je Pere nadaleko poznat, a mislim da je i ovo predblagdansko vrijeme pravi trenutak za to. Željeli smo da pjesma ima živi, veseli ritam kakav inače najviše volimo svirati, ali i da svima koji je slušaju dođe gušt za jednu dobru porciju bakalaja, na koji god način napravljen, kaže Valić. Dodaje kako Banko jednako vješto tuče bakalaj i sviri lončasti bajs, a pa su pjesmu odmah uspješno snimili i u studiju i u videospotu.

Naime, odmah nakon snimanja pjesme u studiju, odrađeno je i snimanje pratećeg videospota koje je obavljeno u veseloj atmosferi u agroturizmu Ograde u Katunu Lindarskom. Autor spota je također Mauro Giorgi.

Ovih dana kreće promocija pjesme i spota, a publika će ih imati prilike vidjeti na domaćim radiijskim i TV postajama.