Lokalne vijesti

15.01.2019

Završeni radovi na energetskoj obnovi zgrade Dječjeg vrtića Pjerina Verbanac

Na konferenciji za novinare danas je službeno objavljeno kako su završeni radovi na projektu energetske obnove zgrade Dječjeg vrtića „Pjerina Verbanac“ Labin, vrijednom 3.267.820,43 kune. O značaju ovog projekta govorili su gradonačelnik Labina Valter Glavičić, ravnateljica Dječjeg vrtića Irene Smokovića i direktor izvođača radova labinske tvrtke De Conte Marko Kontošić: (ton – Irene Smoković), kazala je ravnateljica vrtića Irene Smoković. Zahvalila se ona Gradu na podršci kroz cjelokupni projekt obnove te izvođaču radova na kvalitetno obavljenom poslu i ustvrdila: (ton – Irene Smoković 1).  

Europski fond za regionalni razvoj i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije osigurali su bespovratna sredstva u iznosu od 1.552.784,76 kn. Projekt energetske obnove zgrade vrtića obuhvatio je sanaciju fasade, sanaciju krova i zamjenu vanjske stolarije te zamjenu manjeg dijela postojeće rasvjete novom energetski učinkovitijom. Zamijenjena su i grijaća tijela za čiju su zamjenu odobrena bespovratna sredstva u visini 50% vrijednosti iz Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u okviru Programa podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama. 
 
 
Marko Kontošić, direktor tvrtke De Conte rekao je: (ton – Marko Kontošić). „Ovo je još jedan u nizu onih projekata kojima želimo našoj budućnosti pružiti lijepu sadašnjost. Ulaganjima u mlade prošle smo godine premašili brojku od 9 milijuna kuna, te smo svoj vrtićkoj djeci s područja Labina osigurali mjesto u vrtiću, a evo sada smo i ovaj projekt obnove centralnog vrtića priveli kraju. 
 
Nismo zaboravili i one koji su najzaslužniji za rad s mališanima, naše odgajatelje, stručne suradnike i ostale zaposlenike vrtića kojima smo ove godine, novim kolektivnim ugovorom povećali primanja za 4%, a odgajateljima koji rade u skupini sa djetetom s poteškoćama i u programima na stranom jeziku, za dodatnih 5%.“, kazao je gradonačelnik Valter Glavičić i najavio daljnja ulaganja: (ton – Valter Glavičić). Ako Vlada ostvari obećanje o besplatnim udžbenicima: (ton – Valter Glavičić 1), zaključio je gradonačelnik Valter Glavičić. Inače projekt energetske obnove zgrade Dječjeg vrtića „Pjerina Verbanac“ započeo je početkom kolovoza prošle godine, a njegovim završetkom i prije dogovorenog roka, vrtić je riješio problem visoke potrošnje energije.