Lokalne vijesti

16.02.2019

Bogat program u Tjednu psihologije u Labinu

Od 18. do 24. veljače različitim događanjima i aktivnostima psihologa u organizaciji Hrvatskog psihološkog društva i suorganizaciji Hrvatske psihološke komore održat će se 12.Tjedan psihologije u Hrvatskoj. U Istri se održava u suorganizaciji Društva psihologa Istre, a kao i svake godine, u njegovu su se realizaciju uključile i psihologinje Labinštine. Održavanje Tjedna psihologije podupire i Grad Labin kroz projekt Labin Zdravi grad. Aktivnosti Tjedna psihologije bit će zanimljiva predavanja i tematske radionice. 

U ponedjeljak, 18. veljače će psihologinja Lorena Černjul održati radionicu za učenike 2. razreda osnovnih škola Tko je školski psiholog u Osnovnoj školi Matije Vlačića, dok će se u utorak, 19. veljače za sve građane u školskoj knjižnici Osnovne škole Ivo Lola Ribar, održati predavanje Što kad dijete tuguje? – kako djetetu važne osobe mogu pružiti podršku u procesu tugovanja koje će držati Anna Goreta Giannini i Hana Šiljan Bembić. 

Za učenike srednje škole psihologinja Mirjana Dobrić održat će radionicu Mentalno zdravlje mladih i digitalni svijet u četvrtak, 21. veljače u Srednjoj školi Mate Blažine. Dubravka Ujčić Lukšić održat će dva predavanja, i to: Konflikti – sjaj, bijeda i destrukcija u petak, 22. veljače u 17,00 sati u Osnovnoj školi Matije Vlačića te predavanje Sram u srijedu, 27. veljače u 17,30 sati u Osnovnoj školi Vladimira Nazora Potpićan. Dubravka Ujčić Lukšić i Hana Šiljan Bembić najavit će program Tjedna psihologije u emisijama Radio Labina „Istarski prvi“, „Donna“ i „Putevima srca“. Sva su događanja u Tjednu psihologije besplatna.