Novosti

25.03.2014

Otvorene prijave za razmjenu mladih „YOUTHAPRENEUR“ u Labinu

Otvorene su prijave za sudjelovanje na međunarodnom projektu razmjene mladih "Youthapreneur“ koja će se održati od 12. - 18. svibnja 2014. u Labinu, a obuhvaća 21 mladih sudionika iz različitih europskih zemalja: Hrvatske, Turske i Poljske. Glavni cilj projekta je poticanje poduzetništva mladih iz različitih zemalja kroz kreativnost i aktivno sudjelovanje u zajednici. Poduzetništvo se mora shvatiti kao stav, vještina i znanje koje mladoj osobi omogućuje prepoznavanje mogućnosti za stvaranje novih vrijednosti (socijalne i ekonomske). Sukladno tome, projekt ima za cilj integriranje poduzetničkih perspektiva i povećanje broja mladih poduzetnika kako bi se pomoglo mladima da pronađu svoje mjesto na tržištu rada. Kroz projekt mladi će saznati što sve čini poduzetnika i koji su atributi, u smislu znanja i vještina potrebni za poduzetničke, kako svoju ideju sprovesti u djelo, saznati koji su okviri na raspolaganju za podršku, kao što su: mogućnosti u programu Erasmus +, kroz socijalno poduzetništva, ili pak kroz različite strukture, kao što su neprofitne udruge i organizacije. Glavna svrha projekta je razviti kreativnost i sposobnost mladih usavršavajući njihove osobne mogućnosti, individualne vještine i sposobnosti kroz 7 dana trajanja razmjene. Metodologija će se temeljiti na neformalnom obrazovanju, poticanju razmjene iskustava iz različitih zemalja, pružati informacije mladima za koje prije nisu znali, zajedno s teorijskim i praktičnim vježbama, simulacijama poduzetništva i izazova, igre uloga, aktivnog sudjelovanja, timskog rada i učenja kroz rad. 

Nositelj ovog projekta je Udruga za mlade Alfa Albona u suradnji sa udrugom Stowarzyszenie Centrum Mlodziezy Arka w Radomiu iz Poljske te sa udrugom Istanbul Genclik Meclisi iz Turske.

Projekt je financiran od strane Europske komisije kroz program Mladi na djelu zbog čega su sudionicima u potpunosti pokriveni troškovi programa, smještaja i prehrane te 70% putnih troškova.

Sudionici razmjene mogu biti mladi iz cijele Hrvatske u dobi od 18 do 25 godina, a za prijavu je potrebno ispuniti prijavni obrazac i najkasnije do 20. travnja 2014. poslati ga na e-mail adresu: alfa.albona@gmail.com

ALFA ALBONA

{fcomment}