Lokalne vijesti

28.02.2019

Tanji Pejić Vodovod je na vrijeme dostavio sve tražene informacije

Direktor labinskog Vodovoda Dino Škopac reagirao je danas na priopćenje za javnost vijećnice Tanje Pejić od 20. veljače, a u kojem je ona govorila o ugovorima o radu i plaćama direktora gradskih tvrtki. „U svom priopćenju Tanja Pejić izjavljuje da je, na njeno traženje ugovora od svih gradskih direktora, Vodovod Labin d.o.o. jedini dostavio nepotpune informacije, da su informacije dostavljene van roka, te da nije prikazan iznos plaće za ugovor koji je sklopljen prije sklapanja posljednjeg ugovora i time očito htjela insinuirati prikrivanje plaće s moje strane.

Naime, zahtjev za dostavu informacija od strane Tanje Pejić zaprimljen je u Vodovodu Labin 1. veljače 2019. te je odgovor na isti dostavljen preporučenom poštom, dana 18. veljače 2019., što znači da je dostavljen u zakonskom roku (prema ZUP-u, kada zadnji dan roka pada u neradni dan, isti se prebacuje na sljedeći radni dan, kao što je u predmetnom slučaju). Nadalje, dostavljena su dva ugovora o radu direktora Vodovoda Labin d.o.o. i to zadnji iz 2018. i jedan iz prethodnog mandata, iz 2016., s obzirom da svi stariji ugovori imaju isti članak o plaći. Prema mojim saznanjima od nekih mojih kolega, slična dokumentacija je dostavljena i s njihove strane, međutim, za nekompletnu dostavu dokumentacije se proziva samo Vodovod Labin d.o.o. i mene, čime moram priznati nisam iznenađen, jer razlozi mog prozivanja i blaćenja, uvijek i za sve!!, a sve u interesu građana (čitaj nje i njenog/ih ,,mentora"), su opće poznati.

U Ugovoru o radu iz prethodnog mandata je plaća direktora prikazana koeficijentom, dakle traženi su ugovori i ugovori su dostavljeni, s prikazanom plaćom takvom kavom
je, te naglašavam da visina iste nije iznimka među prikazanim plaćama iz nekih ostalih dostavljenih joj ugovora. Moram naglasiti da sam stupanjem na dužnost direktora Vodovoda Labin d.o.o, 2004. godine, naslijedio koeficijent plaće od svog prethodnika, koji se nije mijenjao do prosinca 2018.

Ugovore o radu je donosila Skupština Društva uvijek jednoglasno, nakon čega je slijedilo moje prihvaćanje odnosno potpisivanje istih. Tako je bilo i sa posljednjim ugovorom, od prosinca 2018. čiju sam najavu od strane gradonačelnika Grada Labina podupro još u lipnju 2018., za što postoji Zapisnik sa Skupštine Društva. Dakle, koristim priliku da izjavim da nije bilo nikakvog opiranja ni dana, a još manje mjeseci, kako je to, krivo i očito zlonamjerno, objavila novinarka jednog lokalnog medija.

Treba također znati da je 1. 1. 2012. Vodovod Labin d.o.o. od tvrtke 1. Maj Labin d.o.o., preuzeo djelatnost odvodnje, čime se je opseg poslova svih zajedničkih službi u Vodovodu Labin d.o.o. povećao za 30-40 posto, a da se pritom plaće nisu povećavale, niti
smo to tražili.

Na pitanje o mojoj plaći, koje mi Tanja Pejić nikada nije postavila, a od toga pravi ,,misterij", a na koje sam u prošlim sazivima Gradskog vijeća više puta odgovarao, mogu reći da je ona bila sukladna ugovorima Skupštine Društva, te je tijekom prethodnih godina bila promjenjiva ovisno o broju radnih dana, osobnih odbitaka, promjenama u poreznim reformama... te je iznosila za 2017. netto prosjek 17.126,46 kuna, a za 2018., netto prosjek 17.693,42 kuna. U 2019. plaća direktora Vodovoda Labin, prema Ugovoru o radu iznosi bruto 17.766,00 kuna.

Koristim priliku i da se zahvalim svim sazivima Skupštine Vodovoda Labin, odnosno njenim članovima, što su mi ukazali povjerenje da ovu tvrtku uspješno vodim već 15. godinu. Vodovod Labin je cijenjena, stabilna i uspješna komunalna tvrtka na području lstarske županije i Republike Hrvatske. Na kraja izjavljujem da je prozivanje i konstantno blaćenje mene, kao direktora Vodovoda Labin, bez valjanih razloga postalo degutantno. lsto tako, s obzirom da se Tanja Pejić predstavlja kao osoba koja zagovara istinu, moral, transparentnost, objektivnost, toplo sugeriram da se prije svega prema tim načelima i sama ponaša.“, kaže u reagiranju direktor Vodovoda Dino Škopac.