Scena

11.03.2019

Legendarni The Chemical Brothers predstavili novi singl ''We've Got To Try''!

Veterani elektroničke glazbe nastavljaju niz novih singlova zbog kojih jedva čekamo kročiti na najbliži plesni podij. "We've Got To Try" hrvatska publika može poslušati u radijskom eteru, na Deezeru i Google Playu.

Pjesma "We've Got To Try" u zaštitnom znaku britanskog dua od prvog takta stvara plesnu groznicu koje se teško riješiti. To je još jedan od singlova s nadolazećeg studijskog albuma "No Geography" kojeg možemo očekivati 12. travnja ove godine. Album je najavljen i singlom "Got To Keep On", koji je do danas skupio više od šest milijuna streamova i čiji je spot režirao Oscarom nagrađeni redatelj Michel Gondry ("Vječni sjaj nepobjedivog uma").

Još jedan spot stiže i za "We've Got To Try" , a on donosi priču o napuštenom psu koji postaje senzacija nakon što se upusti u natjecanje u popularnoj Formuli 1:

The Chemical Brothers ujedno su predstavili i remix ove pjesme naziva "WGTT15000BPM F1 NEEEUM MIX", a koji je ubrzan na 15000 BPM-a zbog čega njegovo trajanje iznosi tri sekunde. Time se postiže zvučni efekt bolida Formule 1 koji se kreće velikom brzinom (zvuk NEEEUM), a upravo će to biti službeni zvuk Formule 1 koji će popularnom natjecanju dati novi zvučni identitet. Remix se može preslušati digitalno i na YouTubeu:

The Chemical Brothers jedno su od najvećih svjetskih imena elektroničke glazbe, a čine ga Tom Rowlands i Ed Simons. S radom su započeli u Manchesteru, a proslavili su se hitovima poput "Galvanize", "Go" i "Hey Boy, Hey Girl", koji su na streaming servisima poslušani više od 120 milijuna puta. Do danas su prodali više od 12 milijuna albuma, a ujedno su prvi pripadnici ovog žanra koji su osvojili nagradu Grammy.