Lokalne vijesti

14.03.2019

Sportska zajednica Grada Labina će s 110 tisuća kuna sufinancirati 27 manifestacija

Na sjednici Izvršnog odbora Sportske zajednice Grada Labina odlučeno je da se iz stavke 'Školovanje stručnih kadrova' sufinancira školovanje za stjecanje licence trenera rukometa iz muškog i ženskog rukometnog kluba, sa 2.000 kuna po treneru i to za Inka Banovića, Dalibora Zupičića, Gorana Vlačića i Gorana Murselovića iz Rukometnog kluba Rudan Labin te Natali Zahtila i Ksenija Vidali iz Ženskog rukometnog kluba Rudar. Također je odlučeno da se sa 3.000 kuna sufinancira druga godina Kineziološkog fakulteta za trenera konjičkog sporta, za članicu Konjičkog kluba Accordia Tinu Družeta. 

Na istoj sjednici usvojen je i plan sufinanciranja sportskih manifestacija od posebnog značaja za Grad Labin u 2019. godini. Za te potrebe osigurano je ukupno 110 tisuća kuna, a sufinancirat će se 27 različitih manifestacija. S 25 tisuća kuna Sportska zajednica sufinancirat će omladinski nogometni turnir Kvarnerska rivijera, a s 11.500 kuna Regata Labinske republike, s 9 tisuća kuna atletska utrka Grada Labina, a s 8 tisuća kuna utrka 100 milja Istre. 

Za izbor sportaša Grada Labina osigurano je 6500 kuna, a po 4500 kuna Uskršnji rukometni turnir i nogometni turnir Trofej Labinskih rudara. Ekipno prvenstvo u krosu i Olimpijski festival dječjih vrtića sufinancirat će se s po 4 tisuće kuna, a Rabačka regata i Judo turnir Labinska republika s 3 tisuće. Finalni turnir Prvenstva Hrvatske za žene u boćanju sufinancirat će se s 2.100 kuna. Sa po 2 tisuće kuna Sportska zajednica sufinancirat će 6.koli Istarske zimske lige u trčanju, biciklističku utrku Istarsko proljeće, ciklus teniskih turnira Otvoreno prvenstvo Rapca, natjecanje u preponskom jahanju Konjičkog kluba Accordia, boćarski turnir Petrova 2019, Boćarski turnir Josip Ružić, jedriličarski Laser cup i manifestaciju Volim rukomet – igram rukomet. 

Zimska malonogometna liga dobit će 1.900 kuna. Nogometni turnir Dan rudara i kros Kvarnerske lige sufinancirat će se s po 1.500 kuna, a Rukometni dan, Trofej Adria u ribolovu, Pohod na Skitaču i ronjenje na Motornom brodu Lina s po tisuću kuna. Na sjednici Izvršnog odbora Sportske zajednice odlučeno je i da se na natječaj Hrvatskog olimpijskog odbora „Aktivne zajednice“ kandidira projekt rasvjete na igralištu Vinež.