Novosti

15.03.2019

Sveti Petar u Šumi po sedmi put domaćin međunarodnog sajma ''S KLOBASICOM U EU''

Od 22. do 24. ožujka svi putevi vode u Sveti Petar u Šumi, gdje će se održati VII. međunarodni sajam „S KLOBASICOM U EU“. Otvorenje manifestacije održat će se u subotu 23. ožujka 2019. godine s početkom u 10.30 sati u klaustru pavlinskog samostana, na središnjem trgu.

Općina Sveti Petar u Šumi u suradnji s Istarskom županijom, brojnim udrugama i internacionalnim partnerima već sedmu godinu organizira međunarodni sajam proizvođača kobasica "S klobasicom u EU". Za potrebe sajma cijelo mjesto Sv. Petar u Šumi pretvara se u „veliki grad od kobasica“ u kome se održava sajam, izložbe, natjecanja, zabavni program, brojna gastro događanja i cooking show tijekom cijeloga vikenda. U sklopu sajma održat će se „šesto svjetsko prvenstvo u nadivanju kobasica na beku“, razni eventi, bogat zabavni program, gourmet na temu jela od kobasica, izvlačenje nagrade sajma, izrada najduljih kobasica, tradicionalni istarski doručak te izbor novih vitezova od kobasica.

Na sajmu će ove godine sudjelovati više od 100 proizvođača tradicionalnih proizvoda iz zemlje i inozemstva, a očekuje se najmanje 12.000 posjetitelja!