Novosti

25.03.2019

Udruga vinara i vinograda Labinštine Trs posjetila Plešivičku vinsku cestu

Članovi udruge vinara i vinogradara Labinštine „Trs“ posjetili su u subotu vinare na Plešivičkoj vinskoj cesti. U vinariji Šember održano je predavanje o proizvodnji pjenušca Šember brut klasičnom metodom sekundarne fermentacije u boci. U vinariji Jagunić je održana radionica o proizvodnji pjenušca Three Stars brut isto klasičnom metodom. U vinarijama Režek i Braje prezentirana je tehnologija proizvodnje vina Portugizec i Silvanac autohtonih sorti Plešivičkog vinogorja. U vinarijama su predstavljana i druga vina iz njihovog asortimana proizvodnje poput Pinot crnog, Pinot sivog, Rajnskog rizlinga, Traminca crvenog, Veltlinca i drugo.

U razgovoru sa domaćinima prilikom razgledavanja njihovih podruma vodili su se razgovori o tehnologijama i metodama proizvodnje raznih vrsta vina, izmjenjivala iskustva, uspoređivale metode. Na svom putovanju iskoristili su priliku za posjet prodajnom centru Kokot Agro u kojem su razgledali poljoprivrednu mehanizaciju i podrumarsku opremu.