Lokalne vijesti

Holcim Laborant

04.04.2019

Idućeg tjedna u Pićnu laboratorij „Pazi što jedeš“

Idućeg tjedna, od 8. do 11. travnja Općina Pićan bit će domaćin edukativno- gastronomske manifestacije – laboratorij „Pazi što jedeš“. „Pazi što jedeš“ projekt je Etnografskog muzeja Istre i Općine Pićan kao suorganizatora, pod vodstvom mr.sc.Tanje Kocković Zaborski edukativnog sadržaja na kojem se održavaju predavanja i radionice. Poseban naglasak stavljen je na istraživanje, prikupljanje i dokumentiranje podataka studenata o istarskoj tradicijskoj prehrani. Na projektu sudjeluju profesori i studenti etnologije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te u Zadru. 

Dvodnevni program, u ponedjeljak i utorak otvoren je i za širu javnost. Tako će se u ponedjeljak od 14 do 16 sati u Centru za nematerijalnu kulturu održati teorijska predavanja na temu tradicijske prehrane i kulture pijenja u Istri, a u 16 sati pješačenje je do slapa Sopot. U utorak u 16 sati u Dječjem vrtiću „Mali medvjed“ u Pićnu radionica je pripremanja tradicijske prehrane za predškolce, odnosno pripremanje pljukanaca i sezonskih salata. Radionicu će voditi dr.sc. Ivona Orluć i dr.sc. Tanja Kocković Zaborski. Sat vremena kasnije djeca, roditelji i sudionici laboratorija „Pazi što jedeš“ degustirat će pripremljena jela. U Centru za nematerijalnu kulturu u 18 sati održat će se predstavljanje studentskih dokumentarnih filmova s prošlih pazi što jedeš Laboratorija – „Ravioli/Rafioli“ iz 2017.godine i „Kraj u pijatu“ iz 2018.godine.