Lokalne vijesti

31.03.2014

Jedriličari Kvarnera na 5. Solaris Cupu 2014

Od 28. do 30. ožujka, natjecatelji jedriličarskog kluba Kvarner sudjelovali su na 5. izdanju Solaris Cupa 2014. za klasu Optimist, a u organizaciji jedriličarskog kluba Val. Solaris Cup je ove godine druga regata kriterija 1.6, koje se boduju za sastav reprezentacije u proljetnom djelu kalendara. Ponovo su na startu bili svi najbolji jedriličari klase Optimist u Hrvatskoj. Na regatu se odazvalo 157 jedriličara.

Jedriličarski klub Kvarner predstavljali su David Medančić, Leon Kalac, Paola Miletić, Viktor Kulić Golja te Matej i Emanuel Skočibušić.
Nakon sedam plovova najbolje plasirani jedriličar JK Kvarnera bio je David Medančić na 24. mjestu s najboljim ulaskom u cilj na 4. mjestu u trećem plovu. Leon Kalac zauzeo je 29. mjesto s najboljim ulaskom u cilj na 4. mjestu u četvrtom plovu, Paola Miletić zauzela je 53., Matej Skočibušić 78., Emanuel Skočibušić 82. i Viktor Kulić Golja 104. mjesto u ukupnom poretku.

Pobjednik regate Solaris Cup 2014 je Tin Gmitrović (SC Clivo, Pomer) ispred Denija Martinovića (JK Vega, Pula) i Svena Stevanovića (JK Maestral, Rovinj).

JK KVARNER

{fcomment}