Scena

10.04.2019

Poslušajte 'Cvit', biografsku pjesma Alena Vitasovića o grijehu i iskupljenju!

Prepoznatljivi glazbenik, dosljedan svom posebnom izričaju, još jednom je nagradio svoju vjernu publiku, i ono najbitnije, nakon dužeg vremena, ponovno na čakavici.

Dvadeset pet godina nakon prvog izlaska na scenu, Alen Vitasović, još uvijek nalazi dovoljno, motiva i razloga da iznenadi i oduševi. Tako i ovoga puta, kada predstavlja novu pjesmu i video spot, pod naslovom ‘Cvit’.

Uoči izlaska nove skladbe, Alen nam je kazao kako ovo nije još jedna obična pjesma, već puno više od toga.

‘Riječ je zapravo o biografskoj pjesmi u kojoj će se mnogi pronaći, a koja u sebi nosi snažnu poruku iskupljenja, prihvaćanja grijeha iz prošlosti i želje da se popravi ono što se naizgled čini nemogućim. Volim kada pjesma u konačnici odiše snažnom emocijom. To smo ovoga puta uspjeli kao tim. Od autora, aranžera, izvođača, snimatelja, producenta, pa do odličnog mladog režisera Erica koji je odličnom idejom povezao pjesmu sa filmom. Uz to, uvelike mi olakšava pjevanje na istarskoj čakavici, jer, mnoge sam pjesme otpjevao na standardu, ali svakodnevno govorim dijalektom, sanjam, svađam se na dijalektu, razmišljam, a samim time, najbolje interpretiram na mom istarskom dijalektu.

Kao i Alenovu uspješnicu ‘Moja mila’ kojom je Vitasović prije nekoliko godina označio novi zamah u karijeri, tako i ‘Cvit’, autorski u djelu glazbe i teksta, potpisuje Toni Pernić, dok su za aranžman zaslužni Leon Brenko i Alen Spada, koji je ujedno I glazbeni producent.

‘’Cvit’ je u ovom slučaju metafora za nadu, renesansu, novi život, možda čak i smrt ili život poslije smrti, ali svakako u onom najboljem smislu, gdje je ljubav pobijedila. Pjesma je nastala nedugo nakon pjesme Moja mila, no nikako nismo stigli pronaći idealan trenutak da "Cvitu" podarimo život. Diskografija voli atraktivnost, mediji vole senzacionalnost, a ja volim Alena, pa smo nekako ipak pronašli vremena.’, istaknuo je ovom prigodom autor glazbe i stihova Toni Pernić.

Specifičnost spota je što u njemu glumi Igor Pezelj, Osječanin s pulskom adresom, koji je ujedno nositelj titule najbrada Hrvatske za 2016./2017. godinu.