Lokalne vijesti

16.04.2019

Odlični rezultati rabačkih jedriličara - Enrico Kos i Inga Kos na postolju!

Proteklog vikenda, jedriličari JK Kvarner Rabac sudjelovali su na čak dvije regate, izbornoj Regati Grada Poreča i Proljetnom kupu Galeba u Kostreni te ostvarili odlične rezultate.

Na Regati Grada Poreča održanom od 12. do 14. travnja sudjelovalo je troje jedriličara Kvarnera, Manola Miletić, Dorian Čekada i Andrea Batelić, u pratnji trenera Vlade Matijevića koji su se natjecali za ulazak u sastav kadetske reprezentacije Hrvatske za klasu Optimist. U iznimno teškim uvjetima, u tri dana regate odjedreno je ukupno pet plovova po maestralu i jugozapadnom vjetru od 7-8 čvorova, uz jake morske struje i promjene vjetra.

Na regati su ostvareni sljedeći rezulati: Dorian Čekada osvojio je 38. mjesto, Andrea Batelić osvojio je 45. mjesto, a Manola Miletić osvojila je 46. mjesto, od ukupno 73 trenutno najboljih jedriličara u klasi Optimist u Hrvatskoj.

Drugi dio jedriličarskog tima Kvarnera sudjelovao je na dvodnevnoj regati Proljetni kup Galeba u Kostreni pod vodstvom trenera Nenada Borića. Na regati je sudjelovalo 29 jedriličara u klasi Optimist, 18 u klasi Laser 4,7 i 3 u klasi Laser Radial te 5 ekipa u klasi Snipe, u kojoj JK Kvarner nije imao predstavnike. Na regati je odjedreno ukupno pet plovova, također u iznimno teškim uvjetima za jedriličare i to u subotu po umjerenoj buri od 15 do 20 čvorova, a u jednom i do 25 čvorova, dok se u nedjelju jedrilo po buri od 15 do 18 čvorova, oba dana uz jake i promijenjive nalete vjetra.

Kvarnerovci su na regati ostvarili iznimne rezultate: u klasi Optimist Diego Merlin osvojio je 9. mjesto, Filip Smoković 15. mjesto, a Laura Batelić 20. mjesto, u klasi Laser 4,7 Dino Kalac osvojio je 6. mjesto, a u klasi Laser Radial Enrico Kos je osvojio 2. mjesto, a Inga Kos 3. mjesto u ukupnom poretku. Iako nisu podijeljene nagrade u kategoriji dječaka do 12 godina, Filip Smoković je osvojio i 3. mjesto u toj kategoriji!