Lokalne vijesti

16.04.2019

Javna rasprava o budućoj namjeni rudarskog kupatila

Sutra će se, s početkom u 12 sati,  u Polivalentnoj dvorani Gradske knjižnice Labin održati javna rasprava o budućoj namjeni rudarskog kupatila. Naime, u sklopu projekta Društveno – kulturni centar Lamparna koji se provodi u okviru natječaja „Kultura u centru – potpora razvoju javno – civilnog partnerstva u kulturi“ Grad Labin kao jednu od programskih aktivnosti provodi održavanje ukupno 4 Javne rasprave na temu namjene velikog rudarskog kupatila. Ove srijede održava se prva od ukupno 4 rasprave koje će se provesti za vrijeme trajanja projekta, odnosno do studenog 2020. godine. 

Osnovna svrha projekta Društveno-kulturni centar Lamparna  je izraditi sudionički model upravljanja i testirati razne polivalentne društveno-kulturne aktivnosti – programe Društveno-kulturnog centra Lamparna u Labinu. U sudionički model upravljanja Lamparnom bit će uključeni svi partneri i sudionici projekta koji bi u budućnosti koristili prostor za vlastite aktivnosti. Ciljevi projekta su jačanje kapaciteta dionika uključenih u procese sudioničkog upravljanja u kulturi kako bi se uspostavio sudionički model upravljanja i programiranja Društveno-kulturnog centra Lamparna, kojim bi se unaprijedio pristup lokalne zajednice kulturnim i umjetničkim sadržajima te  promicanje i zagovaranje civilno-javnog partnerstva i sudioničkog upravljanja u kulturi među širom javnošću kako bi se povećala uključenost građana u procese donošenja odluka u lokalnoj zajednici. 
 
Očekivani rezultati su pretvorba KuC-a Lamparna iz alternativnog u društveno- kulturni centar za sve građane Labinštine i Istre temeljen na sudioničkom upravljanju i programiranju, čime će se unaprijediti pristup lokalne zajednice kulturnim i umjetničkim sadržajima, 26 organizacija civilnog društva i 34 pojedinca iz cijele Istre osnažit će svoje kapacitete u području sudioničkog upravljanja u kulturi, a  tijekom dvije godine bit će provedeno ukupno 45 projekata koji sadrže aktivnosti podizanja javne svijesti o civilno-javnom partnerstvu i sudioničkom upravljanju u kulturi.