Novosti

23.04.2019

Udruga za mlade Alfa Albona organizira foto natječaj ''Demokracija i ja''

Povodom Europskog tjedna mladih Udruga za mlade Alfa Albona organizira foto natječaj te izložbu najboljih fotografija. Obilježavanje devetog izdanja Europskoga tjedna mladih održava se diljem Europe u razdoblju od 29. travnja do 5. svibnja. Ovogodišnja tema je „Demokracija i ja“. Fokus Tjedna mladih je sudjelovanje mladih u donošenju odluka i sudjelovanje u demokratskim procesima, uoči predstojećih izbora za Europski parlament koji će se održati od 23. do 26.svibnja te aktivno građanstvo i sudjelovanje mladih u zajednici, kao i prilike za mobilnost mladih. 

Tijekom Tjedna mladih održavat će se brojna događanja i aktivnosti u 33 države, sudionice programa Europske unije Erasmus+, za čiju su koordinaciju i organizaciju zaslužne nacionalne agencije za provedbu programa Erasmus+ u suradnji s informacijskom mrežom za mlade Eurodesk. Alfa Albona u aktivnosti sudjeluje od 19. travnja do 3. svibnja. 

Do 27. travnja prikupljat će se fotografije na temu „Demokracija i ja“, a od 29. travnja do 3. svibnja najbolje fotografije bit će izložene za javnost. Svaka osoba može prijaviti najviše tri fotografije, fotografija mora biti na temu „Demokracija i ja“, uz fotografiju se mora priložiti naslov i njezin kratak opis, a radovi se šalju na mail: anja.alfaalbona@gmail.com. Autor najbolje fotografije osvojit će poklon bon u fotografskom studiju, a nagrada će biti uručena 29. travnja na otvorenju izložbe.