Lokalne vijesti

01.04.2014

Poslovanje Vodovoda i rad njegova direktora obilježili sinoćnju sjednicu labinskog Gradskog vijeća

Sinoćnju prvu ovogodišnju redovnu sjednicu labinskog Gradskog vijeća ponovno je obilježila rasprava o Vodovodu i njegovom direktoru, kao i verbalni sukob nezavisnog vijećnika Mladena Bastijanića i predsjednika Vijeća Valtera Poropata, ali i optužbe koje je na račun Bastijanića iznio direktor Vodovoda Dino Škopac. Mladen Bastijanić je odmah na početku sjednice postavio pitanje odgovornosti direktora Vodovoda, a zbog izvješća državne revizije o poslovanju tvrtke, cijeni vode i gubicima. Gubici vode su prema reviziji, rekao je Bastijanić najveći u Istri, Labinjani plaćaju najskuplju cijenu vode, stoga zaključio je: (ton – Mladen Bastijanić). Upitao je on: (ton – Mladen Bastijanić 1). A na kraju je zatražio: (ton – Mladen Bastijanić 2). Labinski gradonačelnik Tulio Demetlika je odgovarajući na njegovo vijećničko pitanje ustvrdio da revizija nije utvrdila zakonske prekršaje te on kao predsjednik Skupštine Vodovoda ne može tražiti nikakve mjere protiv direktora. O objedinjavanju komunalnih poduzeća koji se bave vodoopskrbom kazao je da je to odluka hrvatske Vlade. Na tome međutim nije stalo jer je na kraju aktualnog sata nezvisni vijećnik Klaudio Korva u ime svih nezavisnih vijećnika u Gradskom vijeću ustvrdio da su problemi u Vodovodu veliki te da će oni o tome govoriti sve dok netko ne osjeti potrebu ili dužnost da se neke stvari moraju riješiti: (ton – Klaudio Korva). Gradonačelnik Demetlika je pak pozvao nezavisne vijećnike: (ton – Tulio Demetlika). Riječ je na kraju dobio i direktor Vodovoda Dino Škopac: (ton – Dino Škopac). Kazao je i kako nezavisni vijećnik, a ujedno i zaposlenik Vodovoda Mladen Bastijanić nije imao primjedbi na rad Vodovoda dok je bio poslovođa, te da mu nije jasno zašto danas ima primjedbe: (ton – Dino Škopac 1). Škopcu je želio odgovoriti Mladen Bastijanić, ali mu to predsjednik Vijeća Valter Poropat nije dopustio: (ton – Mladen Bastijanić - Valter Poropat). Odrađena je pet minutna pauza, a Bastijanić nije napustio sjednicu, no Poropat mu je ipak prilikom njegove rasprave o izvješću o radu gradonačelnika za posljednjih šest mjeseci prošle godine, a nakon više upozorenja, oduzeo riječ do kraja sjednice.

dino skopac sjednica radio labin

Bastijanić: Škopac laže i tužit ću ga

Mladen Bastijanić nam je u pauzi sjednice kazao kako mu predsjednik Vijeća Valter Poropat kad smatra da je netko od njegovih istomišljenikka ugrožen njegovim riječima oduzima riječ i prekida te da je zbog toga posebno razočaran, a kao što je to bilo i sinoć: Odgovarajući na otpružbe Dina Škopca kazao je: (ton – Mladen Bastijanić 3). Potvrdio je da je od gradonačelnika Tulia Demetlike tražio, a za dobrobit vodoopskrbe Labina, osnivanje tima o vodoopskrbi i to prije osnivanja Odbora Gradskog vijeća, ali ne i da je zahtjevao da on bude na njegovom čelu: (ton – Mladen Bastijanić 4). Bastijanić je kazao i kako će se uskoro, 2. svibnja, održati i rasprava o tužbi koju je on podnio protiv Škopca, a zbog njegovih izjava u kojima je rekao da on, Bastijanić, govori da Labinjani piju fekalnu vodu, da piju nečistu vodu, a ja to nikad nisam rekao, ustvrdio je Bastijanić i dodao da on govori da Labinjani piju zdravstveno ispravnu vodu, ali da u sirovoj vodi ima bakterija i fekalija. No ponovno će, rekao je pokrenuti još jedan kazneni postupak: (ton – Mladen Bastijanić 5). I to nije sve: (ton – Mladen Bastijanić 6).

Škopac: Za svoje izjave imam i dokaze

Direktor Vodovoda Dino Škopac rekao je danas kako za sve sinoć izrečeno o Mladenu Bastijaniću ima dokaze. Kaže da su  krajem prošle godine i zgradi Grada Labina: (ton – Dino Škopac 2). Tražio je i rekao je Škopac: (ton – Dino Škopac 3). O tome da će ga Mladen Bastijanić tužiti zbog, kako je rekao lažnih izjava, Dino Škopac je kratko rekao: (ton – Dino Škopac 4).

{fcomment}